Hajszálra az éremtől

Felemás érzésekkel zárta az U17-es világbajnokságot a magyar női válogatott, hiszen a negyedik hellyel túlteljesítette az elvárásokat, viszont az utolsó meccsen gyakorlatilag a zárónegyed közepéig vezetett az együttes, így közel volt a bronzéremhez, de azt végül az ausztrálok szerezték meg.

A keretben a győri Szirony Dorina is helyet kapott, három meccsen – Argentína, Angola és az elődöntőben az Egyesült Államok ellen – összesen 29 percet kapott a korábbi győri szakembertől, Völgyi Pétertől, aki szövetségi edzőként vezette a válogatottat. A fiatal tehetség összesen 9 pontot szerzett, 3 lepattanót szedett össze és 1 kosarat érő átadása is volt a vb-n.

„Sajnáljuk, hogy elbuktuk a bronzmérkőzést, a végére nagyon elfáradtunk, s ezt kihasználták az ausztrálok. Pedig már a kezünkben volt az érem. Emiatt van bennünk egy kis csalódottság, de ha azt vesszük, hogy elsődlegesen a nyolc közé jutás volt a célunk, ezzel az eredménnyel is túlszárnyaltuk a terveket” – mondta Szirony Dorina, aki a japánok elleni negyeddöntőt tartotta a kulcsmérkőzéseknek.

„Egyben ez volt talán az egyik legnehezebb meccsünk, Japán teljesen más játékot játszik, mint azt megszoktuk, de szerencsére sikerült legyőznünk őket. Tudtuk, hogy a folytatásban a amerikaiak várnak ránk, ott szembe találtuk magunkat a realitással. Összességében jól sikerült világbajokság volt, én azt sajnálom még, hogy közben beteg voltam, edzést is kellett kihagynom, s Angola ellen sem úgy ment a játék, ahogyan azt vártam magamtól” – folytatta a játékos, aki az U18-as udinei Európa-bajnokságot, amely augusztus 4-én kezdődik, kihagyja.

„Oda most ne utazom el, ezen a héten pihenőt kaptam, azt még nem tudom, jövő héten mi vár rám. A juniorcsapat hétfőn kezdi a felkészülést, a felnőttcsapat pedig csak azután. Mivel az első kerethez felkerültem idéntől, így nem dőlt még el a további programom. Mindenesetre nagyon izgatott és kíváncsi vagyok, mi vár rám a nagyoknál. Az biztos, más ritmusú a játék, mint korosztályos vagy akár NB I/B-s szinten, de keményen edzem, hogy megálljam majd a helyemet” – mondta végezetül a tavaly EYOF- és EB-ezüstérmet szerzett Szirony Dorina.

Dorina a kép bal szélén 22-es mezben.

Fotó: fiba.basketball