Győzelemmel zártuk az évet

CMB Cargo-UNI Győr-PINKK 77-63 (28-13, 14-15, 18-19, 17-16)

Győr, 100 néző. V.: Minár, Goda, Horváth Cs.

UNI Győr: Czank 3/3, Raksányi 2, Török Á. 3/3, Spanou 11/3, Gray 14. Cs.: VARGA ZS. 10, BROWN 24/6, KRNJIC 10, Baffy, Szabó P., Biczó, Szirony. Edző: Milos Pavlovic.

PINKK:  SZÜCS R. 15/6, Sánta 5/3, Dzankics 12/3, Jáhni 3, PODRUG 14. Cs.: Markovics 2, Szücs L. 2, Zsilinszky 10. Edző: Laczka Miklós.

A mérkőzés előtt adtuk át a Passzold tovább a labdát elnevezésű jótékonysági akcióból összegyűlt összeget az Emberség DSE-nek. Fűzy András klubelnöktől és Simon Róbert országgyűlési képviselőtől Kertész Tamás, az egyesület képviselője vette át jelképesen a több mint egymillió forintot.

Másik ünneplés is megelőzte a mérkőzést, Biczó Laurát köszöntöttük születésnapja alkalmából.

Nehezen indult be a gépezet, majdnem két percet kellett várni az első kosarunkra, de a vezetés a vendégeknél volt (4-7). Czank egy hármassal egyenlített, a 4. perc elején pedig először vezettünk (9-8). Továbbra is jól tartotta magát a PINKK, jól jött Brown hármasa, majd Varga duplája (18-13). Időt is kért a vendégek vezetőedzője. A folytatásban egy 8-0-val elléptünk, kétszer annyi volt a pontunk, mint az ellenfélnek. Ezt toldottuk meg a végén még egy kosárral (28-13).

A második negyedben is nehezebben lendültünk játékba, de a vezetés nem forgott veszélyben (15. perc: 32-20). Továbbra is pontatlanabbul dobtunk, de így biztosan vezettünk (18. perc: 36-24). A félidő legvégére sem változott jelentősen az eredmény (42-28).

A második félidő elején, ha döcögősen is, de tovább növeltük előnyünket (26. perc: 53-34). Kissé elaludtunk, ezt kihasználva közelebb jöttek a vendégek (53-41). Időt is kért Milos Pavlovic. Jelentős fordulat nem következett be, támadásban tompábbak, védekezésben puhábbak voltunk a kelleténél, így egy ponttal ezt a negyedet is elveszítettük, de az előny magabiztos volt (60-47).

A zárófelvonásban is gyűrték egymást a csapatok, kisebb-nagyonb sikerrel. A vendégek 62-51-nél voltak a legközelebb, de hamar visszaállt az első negyedben kialakult különbség (69-53). A hajrában már a fiataljaink is pályán voltak, a különbség nem változott. Csapatunk biztosan nyerte meg idei utolsó bajnokiját.

Milos Pavlovic: – Annak örülök, hogy nyertünk, ahogyan elértük, annak nem. Több játékosunk sem nyújtott elfogadható teljesítményt. Jól jön a szünet, majd keményen kell dolgozni, hogy meccsről meccsre jobbak legyünk. Kupameccsünk nincs, így tobbet tudunk készülni.

Laczka Miklós: – Több olyan hibát vétettünk, ami nem volt kikényszerített, emiatt bosszús vagyok kicsit. Azt tudtuk, hogy jobb csapat a győri, a tizennégy pontos vereség összességében belefért, talán lehetett volna még szorosabb, ha az első félidőben keményebben védekezünk.

Varga Zsófia: – Nagyon éreztük, hogy ez az utolsó meccsünk, voltak jó akcióink, de sokat is hibáztunk. Ennek ellenére biztosan nyertünk. A jövőt illetően azt ígérhetem, hogy azt a munkát, amit Milossal elkezdtünk, folytatjuk, s annak biztosan meglesz az eredménye.

Szücs Réka: – Voltak jó dolgaink, kicsit talán megnehezítettük az esélyesebb győriek dolgát, de amúgy nem férhetett kétség a hazaiak sikeréhez.