Fölényes győzelem triplaparádéval

ELTE-BEAC-Újbuda-CMB Cargo-UNI Győr  60-101 (21-30,  16-26, 10-21, 13-25)

Budapest, 100 néző. V.: Rácz, Menyhárt, Bagi.

BEAC: SZABÓ D. 14/12, Suppán 10, Beckley 5/3, MÉRÉSZ 17/6, Kovács V. 2. Cs.: György 3, Tóth D. 3/3, Mandic 2, Vincze V., Angyal 4. Edző: Balogh Judit.

Győr: BROWN19/12, LAKLÓTH 7/6, RAKSÁNYI 10/6, TÖRÖK Á. 12/9, Gray 10. Cs.: NAGY D. 10/6, Szabó P. 4, Baffy 5/3, CZANK 22/15, Biczó 2. Edző: Sandro Orlando.

Sandro Orlando nem számíthatott a hét közben szemészeti beavatkozáson átesett Krnjic játékára, a derekával bajlódó Varga Zsófia el sem utazott Budapestre, s a görög légiós Spanou pedig a jövő hét elején csatlakozik a Rába-partiakhoz.

Idegesen kezdtek a csapatok, közel két perc kellett az első mezőnykosárhoz, Brown mutatott be 2+1-es akciót, 6-0-ás győri vezetés után Szabó D. felezte meg a hazai hátrányt, majd triplára tripla volt a válasz, Török is betalált távolról. Felbátorodtak a hazaiak, akik a szakasz közepén Suppán és Szabó révén, kihasználva, hogy lazult a győri védekezés, kiegyenlítettek. A szakasz második fele nagy dobópárbajt hozott, a negyed utolsó percét – többek között Czank hármasa révén – 10-2-re nyerve tudtunk ellépni.

A második etap elején Tóth triplájára Brown felelt távoli találattal. Czank újra betalált távolról, kezdett “nyílni az olló”, még úgy is, hogy Gray ziccert hibázott. Ami védő nélkül nem ment, a zóna ellen betörve sikerült amerikai centerünknek, duplájával 15 pontosra nőtt az előnyünk.  Hazai időkérés után a légiós Beckely faragott a BEAC hátrányán. Nagy duplája és Török hármasa lendítette át a kisebb holtponton a csapatot, egy 9-0-val húsz pont fölé “hizlaltuk” előnyünket. A félidő hajrájában Raksányi, majd Czank is beemelt egy-egy hármast, ám végén a győri fiatalokkal szemben 20 ponton belülre kerültek a hazaiak.

Triplaesővel indult a második félidő, két Laklóth-hármas közé ékelődött egy Szabó Dóra-tripla. Állandósult a 20 pont körüli előny. Nagy, majd Czank újabb hármasával nőtt tovább a különbség, s Török is rendre jól célzott távolról. A záró etap előtt közel 30 pontostal vezettünk, harminc perc után pedig 74 százalékos (14/19) volt a triplamutatónk.

Ezt javította 75 százalékosra Brown a 4. negyed elején, Czank pedig saját 5., csapata 16. hármasát emelte be. A záró etapra elfogyott a BEAC ereje, az utolsó negyed eleje örömjátékot hozott, egy 15-0-ás bő 3 perccel tettük fölényessé győzelmünket. A 100 ponton pedig Baffy Fanni hármasával jutottunk túl.

Sandro Orlando: – Örülök, hogy sikerült előrelépni az előző mérkőzéshez képest. Jó helyzetkiválasztásunknak és jó dobóformánknak köszönhetően sikerült nagy különbséggel nyerni. Ritka, hogy egy csapat tizennyolc triplát bedob huszonnégy kísérletből. Dolgozunk tovább, a közeljövő feladata a jövő héten érkező Spanou beépítése lesz.