Döntő(k)be jutás a cél

Csapatunk vasárnap 17 órakor kezdi meg a szezont. Az egyetemi csarnokban a Vasas Akadémia lesz az ellenfelünk. A szezonrajt előtt sajtótájékoztatón számolt be az elmúlt másfél hónapról a klub- és a szakmai vezetés.

Elöljáróban Fűzy András társadalmi elnök elmondta: a csapat – bár kissé foghíjas lesz a rajton – felkészülten vág neki a szezonnak, melyben az a cél, hogy döntő(k)be jusson a gárda. Laklóth Anna csapatkapitány pedig azt emelte ki, hogy ennyit talán még sosem edzett, mint ezen a nyáron, reméli, ennek meglesz eredménye is. Sandro Orlando vezetőedző pedig a csapat hozzáállását dicsérte.

“Vannak kisebb változások a keretben, a mögöttünk hagyott néhány hétben kiderült, Melissa Brcaninovic nem tud olyan mértékben a csapat segítségére lenni, mint azt elképzeltük, ezért egyeztetve vele és az ügynökével, úgy döntöttünk, egyelőre az NB I/B-s csapattal készül, de szabadon igazolhatóként távozhat, ha talál magának megfelelő csapatot. Artemis Spanou a hét közepén fejezte be a szereplést a görög válogatottal a vb-n, a nyolc közé nem jutott be a csapat. Ő egyelőre még pihen, jövő vasárnap érkezik Győrbe. Vasárnap nem lesz Nagy Dóra sem betegség miatt. Mindezektől függetlenül azt gondolom, vasárnap kötelező a győzelem. A célok ismertek mindenki előtt, szeretnénk bejutni a bajnoki és kupadöntőbe, hogy egy év múlva ne az Európa-kupára, hanem az Euroligára készülhessünk. A felkészülés kezdetén ugyanezt elmondtam a lányoknak, az elvárásoknak meg tudnak felelni, vannak olyan képességeik, de ahhoz, hogy ezt érvényesítsék is a pályán, bizony ki kell lépni a komfortzónából. Másként ez nem megy” – mondta Fűzy András.

Laklóth Anna csapatkapitány nyolcadik szezonját kezdi Győrben: “Sok mindent megéltem itt a klubnál, de azt biztosan ki merem jelenteni, életemben ennyit még nem dolgoztam, mint ebben a felkészülési időszakban. Bízom, bízunk benne, hogy az elvégzett munkának lesz eredménye. Az öltözőben nagyon jó a hangulat, az újak is hamar beilleszkedtek, s nagyon jól állnak a feladatokhoz. Azt gondolom, harcos csapatunk lesz, látványos támadójátékkal és határozott, kemény védekezéssel szeretnénk a közönségünket kiszolgálni.”

Sandro Orlando vezetőedző is határozott a célokat illetően: “Elégedett vagyok a felkészüléssel, sokat dolgoztunk, s úgy látom, sokat fejlődtünk minden téren. Persze ez nem jelenti azt, hogy készek vagyunk, s nem kell még előbbre lépnünk, de hétről hétre, meccsről meccsre egyre jobb állapotban volt a csapat, s közelebb ahhoz a szinthez, amit elvárhatok. Külön a Vasasról nem beszélnék, pontosabban csak annyit mondanék, hogy tudjuk, sok a fiatal a keretükben, de nekünk magunkkal kell foglalkozni. Persze a tiszteletet minden ellenfelünknek meg kell adni, ez nálam alapelvárás, a meccsen pedig maximális erőbedobással a lehető legjobb eredményt kell elérnünk. Remélem, jó rajtot tudunk venni vasárnap, s a szezon végén pedig elérjük a célunkat, s legalább egy, de inkább két döntőt játszunk a hazai terepen.”