Fájó vereség

Cegléd–CMB Cargo-UNI Győr 65–63 (11–16, 20–15, 15–7, 19–25)

Cegléd, 300 néző. V.: Kapitány, Tóth C., Horváth Cs.

Cegléd: SWANIER 22/6, Révész B. 7/3, GORJANÁCZ 7, DONGUE 12, Hamilton-Carter. Cs.: KOBOLÁK 5/3, Popovic 9/6, Böröndy D. 3/3, Király. Edző: Peter Jankovic.

UNI Győr: BROWN 23/3, Raksányi, TÖRÖK Á. 14/3, SPANOU 12, GRAY 14. Cs.: Nagy D., Varga Zs., Czank, Szabó P., Krnjic, Baffy, Laklóth. Edző: Sandro Orlando.

Révész Boróka büntetőivel a Cegléd szerzett vezetést, amit Spanou kiegyenlített. A hazaiak 6–4-ig rendre előnybe kerültek, ekkor Török triplájával sikerült fordítani. A szakasz végére ötpontosra nőtt az előnyünk. A második tíz percben a Cegléd nem adta magát könnyen, sőt, le is dolgozta a különbséget, de ha szűken is, rendre nálunk volt az előny. Egészen a félidő hajrájáig, akkor a ceglédiek fordítottak (28–26), a játékrész azonban döntetlennel zárult (31–31).

A fordulást követően egy 10–0-ás rohammal nyitottak a hazaiak, három és fél perc után Gray szerezte első kosarunkat a második félidőben. Feljöttünk négy pontra (41–37), de a Cegléd két duplával ismét megnyugtató előnyre tett szert. A zárófelvonás előtt nehéz helyzetben voltunk, nyolc pont volt a hátrányunk (46–38). Ebben nem tudtunk közelebb kerülni a Ceglédhez, mely tartotta tíz pont körüli előnyét, az idő viszont egyre csak fogyott. Nagy hajrát nyitottunk, de 59–55-nél beesett egy tripla hazai oldalon, amire hiába válaszolt Brown is egy hármassal, s bár mindent megtettünk, már nem volt idő a fordításra. A végjátékban a büntetőzésből nem jöttünk ki jól.

Csapatunk a második félidő elején nagyon elengedte a Ceglédet, majd későn ébredt, így újabb fájó vereséget szenvedett.

Sandro Orlando: – Elismerésem a Ceglédnek, a játékosai a szívükből játszottak. Nekünk meg kell oldanunk, hogy gyorsabban regenerálódjunk. Néhány napon belül a második szoros mérkőzésünk volt, de most nem játszottuk a játékunkat, és napjaink kosárlabdájában csak tehetségből játszva nem lehet nyerni.