Előnybe kerültünk

CMB Cargo-UNI Győr-Cegléd 66-62 (14-18, 20-16, 14-17, 18-11)

Győr, 100 néző. V.: Földházi, Tőzsér, Frányó.

UNI Győr: Robinson 6, FIELDS 17/3, SIMON ZS. 9/6, Krivacevic 7, GOREE 11. Cs.: SZTEPANOVA 13, Laklóth 3/3, Török Á., Nagy-Bujdosó, Czank, Edző: Sandro Orlando.

Cegléd: Medgyessy 7/3, POPOVIC 14/6, Cooper 8, MOKANGO 13, MAKSIMOVIC 14. Cs.: Kányási 4, Zsovár 2. Edző: Cziczás László.

Jól kezdtünk, 7-2 után azonban volt néhány rossz dobás, amit megbüntetett a Cegléd, s kiegyenlített, majd a vezetést is átvette (5. perc: 9-12). A folytatásban maradt a rossz dobás nálunk, ráadásul még Goree is olyan szerencsétlenül nyúlt a lepattanóért, hogy gyakorlatilag ő ütötte be a gyűrűnkbe a labdát. Érthető volt Sandro Orlando időkérése (8. perc: 9-14). Laklóth fontos triplával törte meg a csendet, de jelentős fordulatot ez sem hozott (12-18). A negyed négypontos hátrányunknál ért véget.

Sztepanova kosarával feleztük meg a különbséget, nem sokáig, mert egy ceglédi kosár plusz büntetővel nőtt a ceglédi előny (16-21). Simon második triplája nagyon kellett, viszont a vendégek nem nagyon hibáztak, így nem változott a helyzetünk. Volt egy jó percünk, amivel átvettük a vezetést (14. perc: 24-23). Robinson büntetői után már hárommal vezettünk a negyed közepén (28-25), amit Sztepanova toldott meg kettővel. Nem sokkal később azonban eltűnt az előny (32-32). A félidő hajrájában visszavette a vezetést a Cegléd, de Fields kiegyenlített (34-34).

A második félidőben kosárra kosár volt a válasz, így nem tudott ellépni egyik fél sem a. másiktól, a 23. percben időt kért Sandro Orlando (38-40). Maksimovic kosár plusz büntetőjével megint nehéz helyzetbe kerültünk, sőt, a 25. percben kimondottan rosszul mutatott a 38-45-ös állás az eredményjelzőn. Krivacevic kosár plusz büntetőjével kezdtünk kapaszkodni, Goree találatával már csak kettő pont volt a hátrány (43-45). A zárószakasz 51-48-as vendégvezetésről kezdődött.

Medgyessy volt először eredményes az utolsó felvonásban. Simon három perc után talált be nálunk, de ez még mindig kevés volt. Öt perc elteltével mindkét oldalon csak egy-egy kosarat lehetett feljegyezni, Fields két büntetővel hozta fel egyre csapatunkat, Robinson kosara után pedig hosszú idő után megint vezettünk (54-53). Két perc volt hátra, mikor Robinson két büntetőt is bedobott, 58-53-ra nőtt ezzel az előnyünk. Cziczás László időt kért. Az izgalmas végjátékban Robinson sérült meg, majd Goree szerzett fontos kosarat, Simon pedig egyik büntetőjét dobta be (61-55). A győzelem elérhető közelségbe került, de 17 másodperccel a vége előtt jöhetett a Cegléd (65-62). A tripladobás kimaradt, Cooper ellen pedig sportszerűtlent ítéltek. Sztepanova egyik büntetőjét bedobta, s ez elég is volt ahhoz, hogy nyerjünk, így a párharcban 1-0-ra vezetünk. A második meccs pénteken 18 órakor Cegléden lesz.

Sandro Orlando: – A csapat küzdőszellemével elégedett vagyok, viszont sok buta hibát követtünk el, rengeteg büntetőt dobhatott a Cegléd, ezt a második meccsen nem engedhetjük meg magunknak. Emellett a védekezés is kulcsfontosságú lesz.

Cziczás László: – Idegenben ennyi eladott labdával nem lehet meccset nyerni, még egy közepes csapat ellen sem, nem hogy a bombaerős győriek ellen. Döntőnek bizonyult az is, hogy kevesen vagyunk, ráadásul többeknek van kisebb problémája. Ennek ellenére megpróbáljuk otthon kiharcolni a harmadik mérkőzést.