Egy félidő előnyt adtunk

Szekszárd-CMB Cargo-UNI Győr 68-64 (23-12, 18-12, 12-18, 15-22)

Szekszárd, 1300 néző. V.: Benczur, Frányó, Lengyel.

Szekszárd: Studer Á. 7, Gereben 2, ELDEBRINK 22/12, BISHOP 13/6, MCCALL 11. Cs.: Theodoreán 3/3, Kis V. 2, Mansaré, N. Jovanovic 8/6. Edző: Zeljko Djokic.

UNI Győr: BROWN 15/9, Raksányi 11, Török Á. 4, Spanou 3, Krnjic 7. Cs.: Czank 7, GRAY 15, Nagy D. 2, Varga Zs., Baffy. Edző: Milos Pavlovic.

Csapatunk nem kezdte igazán jól a mérkőzést, a hazaiak 11-4-re elléptek. Brown két büntetője után Eldebrink emelt be egy triplát, 14-6-nál érezte úgy Milos Pavlovic, hogy időt kell kérnie. Továbbra sem találtuk a ritmust, Czank és Gray is kihagyott egy-egy büntetőt, így a szakasz hajrája 16-8-as hazai előnyről kezdődött. Ebben is a szekszárdiak voltak jobbak, így tíz perc után 23-12-re vezettek.

A második negyed is rosszul kezdődött számunkra, 5-0-ás hazai rohammal. Majdnem négy percig kellett várni az első kosarunkra ebben a játékrészben, Krnjic szerezte kosár plusz büntető kombinációban (28-15). A folytatásban sem változott a játék képe, a hazaiak őrizték tetemesnek mondható előnyüket, a nagyszünetre 41-24-es Szekszárd-vezetéssel mehettek a felek.

A pihenő sem hozta meg a remélt fordulatot, a különbség nem csökkent, sőt, inkább nőtt is (51-28). Brown hárompontosa halvány reménysugarat jelentett. A negyed végén egy 11-0-ás futással “visszajöttünk” a meccsbe (53-42).

Az utolsó felvonásban hazai kosárra Brown triplával felelt (55-45). Lendületben maradtunk, Brown újabb hármast emelt be (57-51). Fokozatosan jöttünk fel, öt perccel a vége előtt már csak két pont volt a hátrányunk (59-57). Az utolsó percben 64-62-nél támadhattunk, Spanou eladta a labdát, amit McCall kosárral büntetett. Időt kértünk 23 másodperccel a vége előtt. Gray talált be, négy másodperc maradt a csodára. Szekszárdi időkérés után Varga Zsófia érthető módon faultolt, Bishop mindekettő büntetőt bedobta, így eldöntötte a találkozót.

Gyakorlatilag egy félidő előnyt adtunk a Szekszárdnak, nagy hajrát nyitottunk, de ez is kevés volt, azonban a csapat a küzdőszellemért minden dicséretet érdemel.

Milos Pavlovic: – Két arcát mutatta a csapat, az első félidőben rosszul játszottunk, nem voltunk elég agresszívek, a megbeszélteknek a töredékét tartottuk csak be. A szünetben az öltözőben átbeszéltük a dolgokat, s egy teljesen más együttes folytatta a meccset. Erre már lehet alapozni, mert bár a győzelem elmaradt, óriásit küzdöttek a lányok. Most jön a válogatott szünet, nem maradunk sokan, így nem is tudunk annyit közösen edzeni, mint kellene, de igyekszünk előrelépni, mert most már el kell kezdeni győzni.