Biztos győzelem hiányzókkal és újoncokkal

CMB Cargo-UNI Győr-Vasas Akadémia 90-75 (24-20, 25-17, 25-17, 16-21)

Győr, NB I-es mérkőzés, 200 néző. V.: Praksch, Major, Horváth Cs.

UNI Győr: BROWN 19/12, Raksányi 7/3, Laklóth 2, TÖRÖK Á. 11/3, GRAY 24. Cs.: Czank 4, Krnjic 5, VARGA ZS. 15, Szabó P., Baffy 3, Biczó. Edző: Sandro Orlando.

Vasas: DOMBAI 19/6, Bach 5, Varga A. 4, Karakasevic 12/9, HELJIC 13/3. Cs.: Tóth O. 14, Vukov 6/6, Smailbegovic, Tóth F. 2, Hizsnyik, Boros, Budacsik. Edző: Földi Attila.

Villámrajtot vettünk, pillanatok alatt 8-2-re elléptünk, de hamar egyenlített a Vasas. Innentől szorosabban alakult a mérkőzés, de pár ponttal mindig mi vezettünk. A negyed legvégén 24-17 volt a javunkra, egy labdavesztés után azonban triplával zárkózott a Vasas.

A második tíz percben 26-25-ös előnyünknél Brown dobott szép triplát, majd Krnjic kosár plusz büntetője révén nőtt a különbség. A vendégek sportszerűtlent kaptak, ebből egy 2-0-át hoztunk ki (34-25). Lendületben maradtunk, 40-25-nél megint időt kért a Vasas. A nagyszünetre is maradt az előnyből. Egy említésre méltó esemény az első húsz percből: sajátnevelésű játékosunk, Baffy Fanni bemutatkozott a csapatban, s büntetőből első pontját is megszerezte.

A második félidő elejét nagyon megnyomtuk, négy perc után 59-40-re vezettünk. Egy 6-0-ás Vasas-roham után időt kért Sandro Orlando. Mi csináltunk egy 9-0-ás rohamot, ezért a vendégek is időt kértek (68-46). A zárófelvonás előtt 74-54-re vezettünk.

Az utolsó felvonásban a Vasas kezdett jobban, két perc után egy 0-11-es vendégrohamot követően próbálta rendezni a sorokat Sandro Orlando (74-65). Gray törte meg nálunk a csendet, a büntető viszont kimaradt. Ez volt a 22 pontnál járó centerünk első rontott dobása a meccsen. Sikerült azért rendezni a sorokat, de a különbség beállt 15 pont körülre. Összességében három hiányzóval – Nagy Dóra, Artemis Spanou és a távozó Melissa Brcaninovic – és két újonccal – Baffy mellett Biczó Laura is debütált – magabiztos győzelemmel kezdtük a szezont, s időnként már megcsillantottunk valamit abból, milyen játékot is szeretnénk játszani.

Sandro Orlando: – Újabb lépést tettünk előre. Voltak jó dolgaink, de a védekezésen van mit csiszolni.  Spanou érkezését nagyon várjuk, ő fontos láncszem a rotációban. Aminek örülök, hogy a kispadról többen jól szálltak be a meccsbe, gondolok itt elsősorban Baffy Fannira.

Földi Attila: – Sok a kapott, de a dobott kosár is. Az mindenképpen biztató, hogy nem estünk szét, a fiatalos lendület a nehéz helyzetekben sokat segített.

Varga Zsófia: – Könnyebb mérkőzésre számítottam. A fáradtság még benne volt a lábakban, mert kemény előszezonon vagyunk túl, de most volt lehetőség megalapozni az erőt. Előjöttek a hibák, de most még ki lehet javítani azokat. Azt se feledjük, azért Spanou személyében egy fontos láncszem hiányzik a rotációból.

Dombai Réka: – Azt gondolom, jól küzdöttünk, nem illetődtünk meg, s egy kicsit meg tudtuk nehezíteni a sokkal esélyesebb győri csapat dolgát. A hozzáállással, az akarással azt hiszem, elégedettek lehetünk.