Beugróként két bronz

A bajnokságban és a Magyar Kupában is bronzérmet szerzett csapatunk, a CMB Cargo-UNI Győr. Ez azok után, hogy kevéssel a rájátszás előtt edzőt cserélt a klub, összességében elfogadható eredmény, bár a játékosállomány alapján több is lehetett volna az együttesben.

Bombaerős kerettel vágtunk neki a 2017/18-as szezonnak, de nem egészen úgy szerepeltünk a bajnokságban és a nemzetközi porondon, ahogyan azt a játékosállomány alapján várni lehetett. A több váratlan vereség áldozata végül Völgyi Péter vezetőedző lett, akit nem sokkal az alapszakasz zárása előtt menesztett a klubvezetés. Helyére az az olasz Sandro Orlando érkezett, aki pár éve a PINKK edzőjeként már nyert bajnoki és Magyar Kupa-bronzérmet. Ezek számát most megduplázta a szakember, mert a zöld-fehéreket is a dobogó alsó fokára navigálta a két sorozatban.

Az olasz lány U20-as válogatott szövetségi edzőjeként is dolgozó Orlando – nyáron így ott lesz a soproni kontinenstornán – mindezek ellenére nem volt teljesen elégedett a csapat szereplésével.

„Felemás a kép, mert valóban olyan játékosok alkották a keretet, akikkel lehetett volna előbbre végezni. Ugyanakkor abban az időszakban az volt a legfontosabb, hogy folyamatosan lépjünk előre, s azért legalább az érmes helyekre érjünk oda. Ha így vizsgálom azt az időszakot, amikor én voltam az edző, akkor összességében pozitív vagyok, de joggal lehet hiányérzet mindenkiben, aki esetleg többet várt vagy remélt” – kezdte Sandro Orlando, akinek még egy évre szóló szerződése van, így a jövő évi csapatot is tervezi.

„Számomra egy játékos esetében majdhogynem az az elsődleges, hogy milyen ember, s csak utána jön a játéktudás. Ha nincs meg a megfelelő kémia a csapattársak között vagy a játékosok és az edző között, az nem jó, akkor nehéz eredményesen dolgozni. Szóval most ilyen irányelvek mentén alakítjuk a következő szezonra a keretet. Bízom benne, erős gárda jön össze, olyan, amely fel tudja venni a versenyt a Sopronnal és a Szekszárddal. A cél ugyanis az előrelépés, s a harmadik helyről mi más lehet ez, mint a második vagy első hely, azaz a döntőbe jutás. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, de természetesen az a cél, hogy ezt elérjük. Ezen felül pedig a nemzetközi kupában is eredményesebben szeretnénk szerepelni” – folytatta a szakvezető.

Ami már biztos, hogy a stábból távozik Ábrahám Márta edző, aki Pécsen folytatja pályafutását, míg az eddigi technikai vezető, Laukó Bálint visszatér a civil foglalkozásához. Az ő pótlásuk mellett a háttérben most azon dolgozik a klubvezetés, hogy kialakítsa azt a keretet, mellyel elérhetőek az előzőekben vázolt célok.