A Szekszárd ellen Európában

Csapatunk szerdán 18.45 órakor a Szekszárd ellen lép pályára, ám ezúttal nem a magyar bajnoki pontokért, hanem az Európa-kupa play off-körének első fordulójában csap össze a két gárda. A párharcot kuparendszerben bonyolítják le, így elsődlegesen az lehet  cél, hogy megnyugtató előnyt szerezzünk a Tolna megyeiek ellen. Nem ígérkezik ez könnyű feladatnak, hiszen riválisunk veretlenül vezeti a honi pontvadászatot, ráadásul pár hete az NB I-es mérkőzésen nyerni tudott Győrben.

“Van törleszteni valónk a Szekszárddal szemben, szeretnénk visszavágni nekik a múltkori vereségért. Sajnos a főpróbánk nem sikerült túl jól Cegléden, ugyanakkor most a nemzetközi kupában megmutatnánk, hogy itt a helyünk. Nem kezdtük jól az EK-sorozatot, de sokat dolgoztunk és rengeteg energiát fektettünkaz utolsó két idegenbeli mérkőzésen abba, hogy itt legyünk. Egyik oldalról örültem, hogy a Szekszárdot kaptuk, hiszen jól ismerjük egymást, másrészt viszont sajnálom is, hogy egymás ellen játszunk, mert egy magyar csapat így biztosan búcsúzik. Bízunk benne, hogy az a Szekszárd lesz. A legfontosabb, hogy agresszivitásban felvegyük a versenyt ellenfelünkkel. Cegléden Krivacevic bokasérülést szenvedett, de állapota nem tűnik súlyosnak, elképzelhető, hogy akár már az első meccsen pályára tud lépni. Ha mégsem, akkor is megvannak azok az emberek, akik pótolni tudják válogatott játékosunkat” – mondta vezetőedzőnk, Völgyi Péter.

A játékosok közül Varga Zsófia elmondta: a Cegléd elleni vereség lelkileg egy kicsit megviselte a társaságot, de bízik benne, hogy ezen a mélyponton szerdáig túl tudnak lendülni.

“Nehéz hét-nyolc nap vár ránk, a két Szekszárd elleni mérkőzés között lesz egy fontos zalaegerszegi bajnokink is. Egy szerdai győzelem mindenképpen nagy lökést adna számunkra. Egyértelműen az a célunk, hogy előnyt szerezzünk a jövő heti visszavágóra” – fogalmazott Varga Zsófia.

Ügyvezetőnk, Béki Gábor reméli, sokan kilátogatnak a mérkőzésre, ezen felül pedig egy jótékonysági felhívást is tett.

“A hírek szerint két busszal is érkeznek szekszárdi szurkolók, így szükség van a mi drukkereinkre, hogy a lelátón is fel tudjuk venni a versenyt a vendégek táborával. Ehhez mi is szeretnénk hozzájárulni egy kis meglepetéssel. Emellett viszont arra kérjük a kilátogató szurkolóinkat, hogy csatlakozzanak klubunk adventi, immár hagyományos jótékonysági felhíváshoz, mellyel egyébként az önkormányzat akcióját segítenénk. Gyakorlatilag ez a jól ismert cipős doboz akció, azaz mindenkitől várunk olyan ajándékot, legyen az játék, ruha, vagy akár tartós élelmiszer, melyet felajánl a gyermek és család jóléti központnak” – mondta el Béki Gábor.