A negyedik helyen végeztünk

ZTE-CMB Cargo-UNI Győr 80-60 (21-21, 21-10, 15-15, 23-14)

Zalaegerszeg, 3. helyért, 3. mérkőzés, 500 néző. V.: Papp, Praksch, Söjtöry.

ZTE: KOIZAR 16/6, PUSZTAI 15/9, MALTSI 17/6, BOONSTRA 10/6, PARKER 10. Cs.: HORTI 10, Szalay 2, Kovács G., Benke, Preisinger. Edző: Gáspár Dávid.

UNI Győr: Mandic 2, Czank, RAKSÁNYI 11/6, SPANOU 22/9, GRAY 21. Cs.: Krnjic, Nagy D. 2, Varga Zs., Török Á. 2, Szabó P., Biczó. Edző: Milos Pavlovic.

A párharc végeredménye: 2-1 a ZTE javára.

A mindent eldöntő harmadik mérkőzésen a hazaiak dobták az első kosarat, Raksányi egy triplával válaszolt. A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, 6-3-as hazai előnynél egy 7-0-ás sorozattal fordítottunk, majd 11-10-nél megint a zalaiak voltak előbbre. Ebben a szakaszban nem bírtak egymással a csapatok, a hullámvasutazás végén döntetlen volt az állás. A második tíz percben bő három perc alatt öt ponttal ellépett a ZTE (31-26), majd Pusztai triplája után ár tíz pont volt a hátrányunk (38-28). A nagyszünetig nagyjából maradt is ez a különbség a két csapat között (42-31).

A fordulást követően pár ponttal közelebb kerültünk a hazaiakhoz, két triplával még faraghattunk volna a hátrányból, de ezek kimaradtak. A túloldalon viszont beesett a hármas, így a 26. percben megint tizenegy volt a differencia (49-38). A szakasz hajrájában Spanou triplája után már csak öt ponttal voltunk lemaradva (51-46), de a ZTE görögje, Maltsi is beemelt egy trojkát. A zárószakasz előtt Koizar hármasa után visszaállt a szünetbeli különbség (57-46). Az utolsó negyed előtt 53,7 volt a ZTE dobószázaléka, a miénk 38,9, ez látszott jól az eredményben is. Alighanem az utolsó kétperces eligazításban elsősorban a pontosabb dobásokat kérte a lányoktól Milos Pavlovic, illetve azt, hogy a lepattanókra jobban figyeljünk, 25-17 volt a ZTE javára ekkor.

Sajnos Pusztai triplája nyitotta a játékrészt – megint egy lepattanócsatát veszítettünk el előtte a saját palánkunk alatt -, majd a folytatásban kosárra kosár volt a válasz (32. perc: 62-50). Az idő fogyott, a hátrányunk nem annyira, távolodóban volt a bronzérem. Kevesebb mint négy perccel a vége előtt 70-58-ra vezettek a hazaiak, Milos Pavlovic még egy időkéréssel próbálkozott. Hiába, a ZTE már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, ezzel együtt a bronzérmet. Csapatunk a szezon során végig nagyon hullámzóan teljesített, az alapszakasz hatodik helye után nagy fegyvertény volt a legutóbbi két szezonban döntős, tavaly Magyar Kupa-győztes Szekszárd legyőzése a negyeddöntőben, ennél többre azonban nem futotta az erőnkből.

Milos Pavlovic: – Jól kezdtünk, de a második negyedben volt egy pár perc rossz szakaszunk, amivel esélyt adtunk a hazaiaknak, hogy előnyhöz jussanak. Ezután nagy üldözésbe kezdtünk, de ez mindig hordoz magában veszélyeket. Ráadásul a ZTE megint nagyon jól játszott, s megérdemelten győzött.