A bronzéremért játszhatunk

DVTK-CMB Cargo-UNI Győr 75-61 (24-15, 19-16, 17-13, 15-17)

Miskolc, 1500 néző. V.: Cziffra, Győrffy, Ádám.

DVTK: MEDGYESSY 16/3, WALKER-KIMBROUGH 11/3, ZELE 10, Skoric 5/3, MOKANGO 23. Cs.: Putnina 8, Kiss A., Szabó F. 2, Szűcs R., Kányási. Edző: Cziczás László.

UNI Győr: Mandic 6, Raksányi 8/3, Török Á. 3/3, SPANOU 10/6, GRAY 16/3. Cs.: Czank 3/3, KRNJIC 11, Nagy D. 2, Varga Zs. 2. Edző: Milos Pavlovic.

A párharc végeredménye: 2-1 a DVTK javára.

A hazai csapat kezdett jobban, 7-2re, majd 11-5-re s vezetett. Ennél az állásnál a 4. perc végén Milos Pavlovic időt is kért. Sajnos továbbra is a DVTK volt jobb, alig rontott dobást, így több mint tíz pontra nőtt a hátrányunk (19-7). A szakasz végére kilencre felzárkóztunk (24-15). A második tíz percet sem kezdtük jól, két hazai kosár után ismét időt kért Milos Pavlovic. Gray kosár plusz büntetőjével megint közeledtünk, de jelentősen nem tudtunk felzárkózni, a nagyszünetre ráadásul megint a lélektani határon túlra kerültünk (43-31).

A fordulást követően állandósult a 10-12 pont körüli különbség, majd a zárószakasz előtt már 56-40 volt a DVTK javára. A győri meccsen a mínusz 17 pontról is vissza tudtunk jönni, most viszont nem úgy festett, hogy ez sikerül. Főleg, hogy a negyedik negyed elején Gray ellen fújtak sportszerűtlent. Ezt is kihasználva húsz pontra kerültünk a diósgyőriektől (68-48). Érthető volt Milos Pavlovic időkérése. Négy perccel a vége előtt egy 10-2-es rohammal felcsillant a halvány remény, a hazaiak edzője is kikérte idejét (70-58). Czank egy triplával tovább faragott a hátrányból, de Medgyessy is betalált kintről, ami után jött az időkérésünk (73-61). Kockáztatni kellett, de a triplakísérletek nem jöttek be, így végül vereséget szenvedtünk, ami azt jelenti, hogy a ZTE-vel a bronzéremért küzdhetünk.

Milos Pavlovic: – Gratulálok ellenfelünknek, megérdemelten jutottak a döntőbe. Összességében nekünk sincs okunk a panaszra, ahogyan a szezon indult, úgy dicséretes, hogy itt voltunk az elődöntőben. A szezonnak még nincs vége, szeretnénk a bronzérmet megszerezni. Ezen a meccsen a DVTK jobban játszott, a Medgyessy-Mokango kapcsolatot nem nagyon tudtuk megakadályozni, s kicsit későn kezdtünk hajrázni.

Raksányi Krisztina: – A DVTK döntőbe jutása megérdemelt, ezen a meccsen az ő akaratuk érvényesült. Sajnos nekünk nem ültek a dobásaink, hiába küzdöttünk-harcoltunk, most ennyire futotta az erőnkből. Nincs okunk a szégyenkezésre, hiszen három meccsre kényszerítettük a miskolciakat. Ahhoz képest, akár egy hónapja is hol tartottunk, nagy szó, hogy még megnyerhetjük a bronzérmet.