Vereség hosszabbításban

DVTK-CMB Cargo-UNI Győr 87-78 (23-15, 17-16, 12-30, 24-15, 11-2)

Miskolc, 700 néző. V.: Tőzsér, Tóth C., Balogh Gy.

DVTK: MEDGYESSY 14, WALKER-KIMBROUGH 27/6, SKORIC 12/6, Kiss A. 4, MOKANGO 15. Cs.: Zele 4, Kányási 3/3, Putnina 8. Edző: Cziczás László.

UNI Győr: BROWN 18/6, Raksányi 9/3, Török Á. 4, SPANOU 22/6, Gray 12. Cs.: KRNJIC 9, Czank 2, Mandic, Varga Zs. 2. Edző: Milos Pavlovic.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, hamar elléptek hat ponttal (8-2), amit az első negyedben tartani is tudtak, négy pontnál közelebb egyszer sem tudtunk kerülni, sőt, a negyed végére még nőtt is a különbség (23-15). A második tíz perc Kányási triplájával kezdődött, tíz pont fölé nőtt a hátrányunk, szerencsére Spanou is beemelt egy hármast. Czank duplájára viszont Putnina révén egy újabb hazai trojka volt a válasz. Nem csökkent a különbség (29-20). A szakasz közepéhez érve is maradt a tíz pont a két csapat között (33-23), ami után megint feljöttünk hatra (33-27), de csak rövid időre (37-27). A félidő hajrájában sem változott a helyzet, de legalább „lőtávolon” belül maradtunk (40-31).

A második félidőt 4-0-val kezdtük, de aztán nem sokkal később megint mínusz kilenc volt a hátrányunk (46-37). Újabb jó periódussal azonban nagyon közel kerültünk a hazaiakhoz (48-47), sőt, Raksányi és Krnjic találatával már nálunk volt az előny (48-51). Szinte mindent kihagyott a DVTK, Brown pedig növelte az előnyünket, előbb egy duplával – a bónusz még ki is maradt -, majd egy triplával. A hazaiak edzője 56-48-as vezetésünknél kikérte idejét. A szakasz kilencpontos vezetésünkkel zárult (52-61). Skoric triplája vezette fel a negyedik negyedet, majd technikait ítéltek csapatunk ellen, de Skoric kihagyta a büntetőt. Majdnem két és fél percet kellett várni az első kosarunkra, Spanou szerezte (57-63). Újabb hazai kosarak után két pontra jött fel a miskolci alakulat (61-63), időt is kért Milos Pavlovic. Brown kosara nagyon kellett a folytatás után. Ezt követően 2-4 ponttal rendre nálunk volt az előny, az utolsó másfél percnek 75-72-es vezetéssel mentünk, de csak a hazaiak időkérése után. Mokango betalált, Brownt leblokkolták, de Mokango kihagyta a dobást, a lepattanó a miénk lett, így 24 másodperccel a vége előtt mi hozhattuk a labdát, miután időt kért Milos Pavlovic is. Brown a két büntetőből egyet dobott be, a túloldalon viszont Mokango mindkettőt értékesítette, kiegyenlítve ezzel (76-76). Újabb időkérésünk után Spanou szerezhette volna meg a győzelmet, de nem volt pontos a dobása, jöhetett a ráadás.

Ebben Medgyessy révén a hazaiak jutottak ismét előnyhöz, majd Walker-Kimbrough és Mokango találataival hat ponttal vezetett a DVTK. Mokango újabb kosarával minden eldőlt, Spanou révén legalább lett pontunk a hosszabbításban, de végül hektikus mérkőzésen vereséget szenvedtünk.

Milos Pavlovic: – Nagyon nehéz meccsre készültünk, és ez is be is igazolódott. Az első húsz percben nem voltunk elég határozottak, a Diósgyőr kézben tartotta ekkor a mérkőzést. A második félidőben aztán keményítettük a védekezésünket, és tíz pont körüli előnyt kovácsoltunk magunknak. Aztán faultproblémáink voltak, elvesztettük centereinket, kihagytuk a dobásainkat, az ellenfél viszont nem és megnyerte a találkozót. Nincs idő azonban szomorkodásra, mert jövő héten újabb fontos mérkőzés vár ránk.