Rossz rajt után vereség

CMB Cargo-Namur 72-82 (18-26, 15-19, 18-20, 21-17)

Győr, Európa-kupa-mérkőzés, J csoport, 3. forduló, 400 néző. V.: Smiljanic (szerb), Tomasovic (szlovák), Webb (brit).

UNI Győr: Czank 2, Fields 2, Varga Zs. 7/3, KRIVACEVIC 18/3, Goree 9. Cs.: SIMON ZS. 23/15, Markó 3/3, Sztepanova 2, Török Á. 6/3. Edző: Völgyi Péter.

Namur: ORTIZ 16/6, Bestagno 5/3, HENDRICKX 14/3, WILLIAMS 22, Vesterberg 3. Cs.: DAY 15, Mestdagh 4/3, O’Sullivan 3. Edző: Philip Mestdagh.

Goree kosarával mi szereztünk vezetést, a folytatásban viszont a belgák voltak a pontosabbak, az 5. perc elején 12-4-re elléptek. Időt is kért Völgyi Péter, de egy újabb vendégtriplával folytatódott a mérkőzés. A hosszas kosárcsendünket Krivacevic törte meg egy büntetővel (5-15). Állandósult a tíz pont körüli különbség, nálunk Krivacevic tartotta látótávolságon belül a csapatot. A negyed nyolcpontos hátrányunkkal zárult (18-26).

A második szakasz Markó kihagyott hármasával, s belga kosárral kezdődött. Goree szerezte az első pontjainkat, de a vendégek továbbra is sok könnyű kosarat szereztek, így 20-36-nál ismét időt kellett kérnie vezetőedzőnknek. Sajnos ez sem segített, túl a negyed közepén Simon triplája adott egy kis kapaszkodót számunkra (25-41). A félidő hajráját Simon Zsófi triplája vezette fel, majd Vargától is beesett egy trojka, s ő zárta le a félidőt egy duplával (33-45).

Krivacevic labdaszerzés után kosárral kezdte a második félidőt. A vendégek viszont kosár plusz büntetős akcióból találtak be. A 23. percben újra tíz ponton belülre kerültünk Simon Zsófi ziccere után (39-48). Egy belga hármas, majd egy újabb kosár plusz büntetővel viszont megint meglépett a Namur (26. perc: 41-56). Markótól jött egy fontos hárompontos, de jelentősen nem tudtunk faragni a hátrányból. A negyed utolsó percére Sztepanova kipontozódott. Simon Zsófi triplájával tíz pont közelébe kerültünk megint, de két belga büntető után 65-51-es vendégelőny állt az eredményjelzőn a zárófelvonás előtt.

Török Ági harcolt ki egy kosarat, s még büntetőt is dobhatott, sikeresen. Varag Zsófi is kipontozódott, miközben a különbség megint visszahízott (33. perc: 56-71). Egy 11-2-es rohanással jeleztük, még nem adtuk fel (37. perc: 67-74). Rosszkor esett be egy namuri tripla, ráadásul két támadásunk is kosár nélkül zárult. Két és fél perccel a vége előtt Völgyi Péter még időt kért, de egyre távolabb voltunk a győzelemtől (67-79). Sajnos nem is fordult a kocka, nagyot küzdöttünk ugyan, de az első negyed első felében összeszedett hátrányt végig üldözve vereséget szenvedtünk.

Völgyi Péter: – Indiszponáltan, tompán kezdtünk, a szünet után ugyan felvettük a mérkőzés ritmusát, de nem voltunk elég precízek ahhoz, hogy megfordítsuk az eredményt.

Philip Mestdagh: – Hétről hétre meglep a saját csapatom. Nagyon boldogok vagyunk, mert rendkívül erős győri csapat ellen sikerült győznünk. Büszke vagyok a lányokra.

Simon Zsófia: – Örülök, hogy ennyi pontot dobtam, kellett már a lelkemnek, azt viszont sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, pedig verhetőnek éreztem az ellenfelet. Bízom benne, előbb-utóbb összeállunk, s behúzzuk az ilyen meccseket.