Legyőznénk a Nantes-ot

Csütörtökön 18 órakor a CMB Cargo-UNI Győr az egyetemi csarnokban Európa-kupa-mérkőzésen fogadja a francia Nantes Rezé együttesét. Mindkét gárda elveszítette első találkozóját a nemzetközi porondon, mi a szintén francia Saint-Amand, míg mostani ellenfelünk a belga Namur ellen maradt alul, ráadásul a nantes-iak hazai környezetben kaptak ki meglepően simán (59–83).

Mi a vasárnapi bajnoki rangadón remek győzelmet arattunk az Euroligában a török Galatasarayt verő Sopron Basket ellen, így érthető, hogy bizakodva várjuk a holnapi összecsapást.

Völgyi Péter vezetőedző így nyilatkozott az esélyekről: „Futószalagon játsszuk a fontos mérkőzéseket, a bajnokságban a cél, hogy jó pozícióba kerüljünk az alapszakaszban, míg az Európa-kupában a továbbjutás kiharcolása az elvárás, s ehhez nyerni kell a Nantes ellen. Ellenfelünkről annyit tudunk, hogy fizikálisan erős, jól lepattanóznak, ettől függetlenül szeretnénk mi uralni a palánk alatti területet, ehhez meg is vannak az embereink. A franciák hozzánk hasonlóan még alakulófélben vannak, a tavalyi keretből három meghatározó emberük távozott. Bízom benne, mi jöhetünk majd le elégedettebben a pályáról a négy negyed után.”

A szakember hozzátette: „A Sopron legyőzése amellett, hogy jó szájízt ad a folytatáshoz, arra is rávilágított, hogy ha tudunk harcolni, küzdeni minden egyes labdáért, az eredményre vezet. Az is lényeges, hogy több olyan játékosunk van, aki húzóemberré tud válni a meccsek egy-egy szakaszában, s a csapatvédekezés is döntő faktor lehet a győzelem kiharcolásában.”

A két együttes egyébként már találkozott egymással az Európa-kupában: a 2010/11-es sorozatban Győrben 64–61-es, Nantes-ban 72–62-es hazai siker született. Azaz eddig 1–1 az egymás elleni mérleg, ami remélhetőleg csütörtök estére a mi javunkra billen el pozitív irányba.

Simon Zsófia első nemzetközi meccsét győri színekben egyébként éppen a Nantes elleni hazai győzelem alkalmával játszotta. Bár a Sopron elleni győztes kosarat bedobó játékos erre nem emlékezett pontosan: „Azt tudtam, hogy abban az évben mutatkoztam be az Európa-kupában, de hogy a Nantes-meccs lett volna az első, az így kiesett. Természetesen most sem lehet más a célunk, mint a győzelem megszerzése, ehhez hasonló játékot kell nyújtanunk, mint vasárnap.”