CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail
Bronzérmes gyerekek
2014. június 11. szerda, 07:18
Írta: Administrator   

Gyerekcsapatunk a hétvégét Baján töltötte az országos döntőn, ahol négy mérkőzésen három győzelmet és egy vereséget ért el a B döntőben, megszerezve ezzel a 3. helyet. Nagy élmény lehetett a lányoknak, hogy a záróünnepségen az érmeket Iványi Dalma adta át.

Eredmények:

UNI Győr SZKA–Zsákoló Zsiráfok 63–38 (19–3, 21–18, 10–12, 13–5)

Győr: Vasvári-Tóth 4, Reider 3, FERENCZI 9, Csönge 3, László 7, ROZMÁN 21, Suga 3, Pénzes 6, Kéita 2, Szabó 4, Bozsok 1, Horváth 3. Edző: Tullner Krisztián, Boda István.

Tullner Krisztián: – Álomszerűen kezdtük első mérkőzésünket az országos döntőn. Rengeteg könnyű kosarat szereztünk gyors leindításból és egy-egyből. A folytatásban sikerült egyéni feladatokat is megoldani a lányoknak. Örömteli volt továbbá, hogy mindenki szerzett pontot.

Budai Vizslák–UNI Győr SZKA 74–49 (13–11, 26–18, 16–12, 19–8)

Győr: Vasvári-Tóth 7, REIDER 5, Banai 1, Csönge 3, László 3, ROZMÁN 9, SUGA 7, Mochlár 1, Pénzes 7, Csábi, KÉITA 6, Bozsok 1. Edző: Tullner Krisztián, Boda István.

Tullner Krisztián: – A csoport rangadóján nagy elánnal és bátorsággal vetettük bele magunkat a mérkőzésbe. Az ellenfél „légi fölénye” és testi ereje felőrölt bennünket. A harmadik negyed végéig jól tartottuk magunkat, aztán teljesen szétestünk és hitehagyottá váltunk.

UNI Győr SZKA–PVSK Vadmacskák 70–33 (9–12, 27–12, 12–2, 22–7)

Győr: Vasvári-Tóth 4, Reider 4, Ferenczi 5, Banai 1, LÁSZLÓ 10, Rozmán 8, Mochlár 2, Sági 3, PÉNZES 8, KÉITA 20, Szabó 3, Horváth 2. Edző: Tullner Krisztián, Boda István.

Tullner Krisztián: – A délelőtt elveszített mérkőzés kicsit rányomta bélyegét erre a találkozóra, de aztán sikerült felrázni a lányokat, és végre megmutatták, mire is képesek valójában. Folyamatos húztunk el az ellenféltől és nagyszerűen védekeztünk a második félidőben. Rengeteg labdát szereztünk, ezekből pedig rendszeresen büntettük az ellenfelet kosarakkal.

Kecskeméti KA–UNI Győr SZKA 45–48 (9–7, 12–18, 11–8, 13–15)

Győr: VASVÁRI-TÓTH 3, REIDER, FERENCZI 9, CSÖNGE 7/3, LÁSZLÓ 7, ROZMÁN 5, SUGA 1, SÁGI, PÉNZES 3, CSÁBI 3, KÉITA 7, HORVÁTH 1. Edző: Tullner Krisztián, Boda István.

Tullner Krisztián: – Nem tudjuk szavakba önteni, mit is érzünk valójában a boldogságon és az örömön kívül. Aki ott volt, látta aki nem, annak megpróbáljuk elmesélni: pontszegény mérkőzésen a küzdelem volt a fő jellemző. Hol az ellenfél, hol pedig mi vezettünk egy-egy ponttal, aztán jött a harmadik negyed végét jelző dudaszó és Csönge Dóri csont nélküli hárompontosa. Az utolsó negyednek így egypontos előnnyel vágtunk neki. Kicsit sikerült növelni az előnyünket és ez kitartott a végéig. Könnyek és a mérhetetlen boldogság volt a lányok arcán. Ez egy igazi kosárlabda-mérkőzés volt. Tudjuk már, miben kell még fejlődnünk. Szeretnénk köszönetet mondani azoknak a szülőknek, akik velünk töltötték ezt a három napot és végig buzdítva segítették a lányokat, hogy felejthetetlen legyen számukra és számunkra ez a döntő. Továbbá külön köszönet azoknak az edzőknek, akik bármilyen módon is segítették a lányokat, hogy idáig eljussanak hiszen nélkülük szintén nem sikerült volna, azaz Gálos Lászlónak, Fűzy-Antolovics Adélnak, Sándor Zsuzsának, Kulacs Zoltánnak, Piszker Tibornak, Bakó Lászlónak, Gombásné Marosvölgyi Anitának, Gálosné Farkas Andreának, Balogh Gyulának.

Nyomtatás E-mail
Döntőben a kenguruk
2014. május 23. péntek, 12:23
Írta: Administrator   

Mától a legfiatalabb versenyző korosztály mutatja be tudását. A péntektől vasárnapig tartó viadalnak Budapest ad otthont. A Vasas-pályán 16 csapat küzd majd a helyezésekért. Egyesületünket a Kölcsey-iskola diákjaira épülő Fürge Gyíkok csapata képviseli. Kulacs Zoltán edzőnk által vezetett gárda már idáig is sok szép eredményt produkált ebben a szezonban. Most a fővárosban vár rájuk öt mérkőzés. Biztosak vagyunk abban, hogy Zoli bácsi és csapata mindent megtesz a győzelmekért. Sok sikert kívánunk nekik!

Az eredményeket erre a linkre kattintva követhetik.

Nyomtatás E-mail
Ezüstös kadettek
2014. május 20. kedd, 08:24
Írta: Administrator   

Vasárnap befejeződött az U17-ek bajnoksága. Fiataljaink ismét történelmet írva döntőbe jutottak, s nem kisebb csapatokat utasítottak maguk mögé mint a Sopron, Pécs, Csata, MTK, Szekszárd, Kecskemét gárdája.
A döntőben azonban nagy falat lett a Vasas csapata. Ellenfelük kihasználta kilóbeli fölényét és az első negyedben megfélemlítéssel dolgoztak. Ez a sok ütközéssel, faulttal járó védekezés teljesen elbizonytalanította játékosainkat. Egyedül Horváth Krisztina volt az, aki felvette a kesztyűt és tartotta a lelket a csapatban. Tizenhat pontos hátrányról feljöttünk 32–34-re, azonban néhány fegyelmezetlenség (Csíkász Anna kipontozódott, Ayana Pelsin több labdát eladott) elég volt ahhoz, hogy visszaálljon a különbség.

kadettfoto

Bővebben...
Nyomtatás E-mail
Botlás után javítás
2014. május 12. hétfő, 08:36
Írta: Administrator   

Bajára látogatott fiatal csapatunk. Ellenfelünkkel a szezon során többször is játszottunk már. A junior bajnokságban 49-47-re nyertünk a halászlé "fővárosában", az NB I/B-ben pedig hazai pályán 56-55-re múltuk felül ellenfelünket. Minden mérkőzésre jellemző volt a pontszegénység. Ezen a hagyományon szombaton sem változtattak a csapatok. egyik gárda sem érte el az 50 pontot. A védekezésünkkel nem volt nagy probléma, azonban a 25 százalékos dobóteljesítmény (73 dobásból 18 talált) kevésnek bizonyult a győzelem megszerzéséhez. Juniorkorú játékosaink - akik közül ketten érettségiztek is a héten - motiváltan és nagyon jól játszottak. Az országos kadettdöntőre készülő játékosaink azonban behúzták a kéziféket és érthetetlen magatartást produkáltak. A bajnokságban 10 győzelem után elszenvedtük első vereségünket.

Eredmény:

Baja-Széchenyi Kosárlabda Akadémia UNI Győr 49-48 (8-16, 17-15, 17-11, 7-6)

Győr: Simon 15/9, Nagy 6, Török Á. 8, Csíkász 4, Dobronyi, Ayana, Horváth 2, Kuller, Török B. 7, László 4, Kovács 2. Edző: Gálos László, Fűzy-Antolovics Adél.

Gálos László: - Várható volt, hogy ismét nagy küzdelem alakul ki a két csapat között. Számomra érthetetlen volt a harmadik negyed eleje, ahol a kadettsorunk négy perc leforgása alatt 15 pontot kapott. Egy ilyen pontszegény mérkőzésen ez végzetesnek bizonyult, pláne úgy, hogy mindössze egy pontot tudtunk dobni ebben a szakaszban. A juniorkorú játékosainknak csak gratulálni tudok, szépen motiváltan játszottak.Török Barbinak külön gratuláció, születésnapján remekül játszott. 

Az NB I/B utolsó hazai mérkőzésén a budapesti MAFC gárdája volt az ellenfelünk. A szombati bajai egypontos zakó után nehezen kezdődött a mérkőzés. Az akarással nem volt gond, csak a pontosság hiányzott. Az első félidőben mélységi játék hiányában - nem volt centerjáték - inkább kézilabdáztunk mintsem kosaraztunk. A második játékrészben - elsősorban Csíkász Anna feljavult centerjátékának köszönhetően - utolértük ellenfelünket. Chroméj Hajni remekül irányított, így Horváth Krisztit több poszton is kipróbálhattuk. Török Ági és Nagy Rebus extra teljesítményt nyújtott.

Eredmény:

Széchenyi Kosárlabda Akadémia UNI Győr-MAFC 63-60 (12-17, 17-16, 19-17, 15-10)

Győr: Chroméj 6, Nagy 14, Török Á.19/3, Csíkász 8, Szűts 2, Ayana, Horváth K. 12/3, László 2, Koch, Horváth D. Edző: Gálos László, Fűzy-Antolovics Adél.

Gálos László: - A kadettdöntőre készülve több jó teljesítménynek is örülhettünk. Jól látható az is, hogy a centerek aktivitása nélkül csak erőlködni lehet ezen a szinten. A döntőn még lejjebb kell szorítani a kulcsjátékosok pályán töltött perceit, hogy a helyosztókra frissen tudjunk beérkezni. Ehhez a cseréinknek többet kell majd hozzátenni. Összességében elégedettek vagyunk a látottakkal, nem hinném, hogy bármelyik csoportellenfelünk erősebb lenne a MAFC csapatánál. Ezzel a győzelemmel már biztosan megszereztük a kilencedik helyet a felnőttek között - az A csoportot is beleszámítva a 19. -, ami nagyon szép siker.

Nyomtatás E-mail
Bajnok lett a tinicsapat!
2014. május 12. hétfő, 08:14
Írta: Administrator   

A tinicsapatunk a zalakarosi országos döntőben a két győzelem után is folytatta menetelését a csoportban, az utolsó meccsen biztosan győzte le Ziccer Tigrisek csapatát.a ki lesz a csoportelső. Egy kis pihenő után a Zala Volán ellen már a döntőbe kerülés volt a tét. A születésnapját ünneplő Sándor Zsuzsa edzőnek szép ajándékot nyújtottak át a lányok, végig vezetve, magabiztos játékkal kiharcolták a vasárnapi fináléba kerülést. A döntőt, amit a fehérvári csapat ellen vívtunk, ellentétes negyedekkel, de biztosan hoztuk. Így mind az öt mérkőzésüket magabiztosan hozva megérdemelten lettünk tornagyőztesek.

u12gyor

Bővebben...
Nyomtatás E-mail
Két győzelemmel kezdtek a tinik
2014. május 09. péntek, 14:26
Írta: Administrator   

U13-as csapatunk az Országos B döntőben szerepel. A nyolccsapatos tornát négy nap alatt bonyolítják le. Gárdánk esélyesként érkezett a zalakarosi színhelyre, s ennek megfelelően két győzelemmel kezdett. A csapat tagjai: Bánszegi Bori, Blasek Réka, Király Anna, László Dóra, Pollreisz Anna, Pozsgai Dóri, Rácz Roza, Rozmán Lilla, Szabó Angi, Szirony Dorina. Takács Hanna, Téringer Lili, Weisz Franciska, Zágoni Kata. Edzőik: Sándor Zsuzsa és Kulacs Zoltán.

Az első meccsen a rendező Kanizsa DKK volt az ellenfelünk. Lányaink a hosszúra sikeredett utazás után átrobogtak ellenfelükön. A félidőben már 50 pontot dobtak. A második fordulóban a Cegléd ellen szorosabb, kiegyenlítettebb volt az eredmény, a lényeg azonban, hogy nyolcpontos győzelmet arattak a tinik.

Eredmények:

Széchenyi Kosárlabda Akadémia UNI Győr-Kanizsa DKK 93-51 (23-13, 27-4, 16-15, 27-19)

Győr: Téringer 14, Pozsgai 6, Rozmán 6, Szabó 12, Szirony 19, László, Weisz 8, Pollreisz 6, Blasek 6, Takács 2, Király 4, Rácz 10.

Széchenyi Kosárlabda Akadémia UNI Győr-Cegléd 70-62 (25-11, 15-17, 27-20, 3-14)

Győr: Téringer 14, Pozsgai 6, Rozmán 4, Szabó, Szirony 6, László 4, Weisz 2, Pollreisz, Blasek, Takács 6, Király, Rácz 17.

Nyomtatás E-mail
Kiizzadt győzelem
2014. május 03. szombat, 12:58
Írta: Administrator   

Akadémistáink a diákolimpia, a ballagások és az érettségire való felkészülés miatt szinte edzés nélkül töltötték a hetet. Ennek megfelelően nagyon küzdelmesre sikeredett a budapesti előadásunk az NB I/B-ben. Ellenfelünk a MAFC csapata volt, amelyik közvetlenül mögöttünk helyezkedik el a tabellán. Ellenfelünk jó szerkezete meglepte játékosainkat és az ellenfél magas játékosaitól nem kevesebb mint tizenegy "sapkát" kaptunk. Ehhez nem nagyon vagyunk hozzászokva, ezért is volt hasznos az összecsapás. Nagyon hullámzóan játszottunk, szerencsére a végjátékban elfáradó ellenfelünket sikerült bedarálni és megnyerni az újabb mérkőzést.

Három játékosunk is dupla-duplát ért el, ami megint jelzi csapatunk egységét, erősségét, Nagy Rebus 13 pontot és 10 lepattanót, Csíkász Anna 11 pontot és 11 lepattanót, Horváth Kriszti 12 pontot és 11 lepattanót szerzett.

Eredmény:

MAFC-Széchenyi Kosárlabda Akadémia UNI Győr 54-60 (14-20, 16-9, 10-14, 14-17)

Győr: Simon 7/3, Szűts 2, Chroméj, Csíkász 11, Török 7, Ayana 1, Horváth 12/6, Kuller, László 7, Nagy 13/3. Edző: Gálos László, Sándor Zsuzsa.

Gálos László: - Örültünk, hogy egy jó szerkezetű, jó erőkből álló csapattal ismerkedhettünk meg. Most visszakaptuk azt, amit mi szoktunk az ellenfeleinkkel csinálni. Ennyi sapkát az egész idényben nem kaptunk, mint most negyven perc alatt. Fizikális mélypontunkról sikerült kikecmeregni és ismét miénk volt a végjáték. A jövő hét végén rendezendő győri visszavágóra fel kell kötni az alsóneműt játékosnak, edzőnek egyaránt, ha nyerni akarunk.     

Nyomtatás E-mail
Jó hangulatú verseny
2014. május 03. szombat, 12:51
Írta: Administrator   

Az akadémia előkészítő csoportjai mutatták be tudásukat a nagyérdeműnek a hét közepén. A Kálvária utcai, a Kovács Margit és a Fekete István Általános Iskola csapatai küzdöttek egymással a Kálvária utcai iskola tornatermében.

A tanév utolsó versenyén vendégek is szerepeltek. Az akadémia NB I/B-s játékosai (Simon Cintia, Török Ágnes, Csíkász Anna, Ayana Pelsin, Kuller Violetta) és Tullner Evelin az NB I-es csapat tagja vettek részt aktívan a versenyben. Jelenlétük fokozta a feltörekvőkben a bizonyítási vágyat. A jó hangulatú, nagy küzdelmet hozó yamboree-n mindenki győztes volt. Ennek megfelelően az összes versenyző aranyérmet egy kis csokit kapott.

Ezúton is köszönjük a felkészítőknek: Gombásné Marosvölgyi Anitának, Piszker Tibornak, Boda Istvánnak és Gálosné Farkas Andreának (aki egyben az egész évi versenyek főszervezője volt) az áldozatos és eredményes munkát.

kalvaria

Nyomtatás E-mail
Országos döntőben a kenguruk
2014. május 03. szombat, 12:47
Írta: Administrator   

A Kölcsey-iskola csapata Kulacs Zoltán edző vezetésével komoly sikert könyvelhetett el: a kenguru korosztály kiharcolta az országos döntőbe kerülést.

Észak-nyugati régiós döntő:

Fürge Gyíkok–Zalakarosi Fókák 46–13 (12–2, 11–0, 4–3, 10–3, 9–5)

Fürge Gyíkok: BENDE RÉKA 4, POGÁNY PANNA, FERENCZI KATA 10, GEDE DÓRI 4, MIHÁLY EMMA 1, FLACHNER LAURA 9, TÉRINGER LUCA 7, EISINGER REBEKA 4, BURKALI LILI 1, SZEMETI VIKI 2, PÁTER RUBIN 4, SÜMEGI REGI.

Fürge Gyíkok–Zala Volán TE 45–13 (8–5, 11–1, 8–2, 12–4, 7–1)

Fürge Gyíkok: BENDE RÉKA 1, POGÁNY PANNA, FERENCZI KATA 16, GEDE DÓRI 3, FLACHNER LAURA 11, TÉRINGER LUCA 1, EISINGER REBEKA, BURKALI LILI 1, SZEMETI VIKI, PÁTER RUBIN 11, CSEH DORKA 1, SÜMEGI REGI. 

Kulacs Zoltán: - Ilyen akarattal idén még nem játszottak lányaim, jó volt újra edzőnek lenni a kispadon. Célunk az országos döntő volt, tudatosult a lányokban, hogy ehhez két győzelem kell. Ennek szellemében esélyt sem adtak egyik zalai csapatnak sem, kiváló védekezéssel alapoztuk meg győzelmeinket. Mindenki magához mérten maximálisan teljesített. Jó volt látni a sok szülőt, akik rendkívüli hangulatot varázsoltak a mérkőzésekre. Reméljük, az országos döntőn is hasonló élményekben lesz részünk.

Nyomtatás E-mail
Diákolimpiát nyertünk!
2014. április 29. kedd, 09:23
Írta: Administrator   

Az utánpótlásunkra épülő Kazinczy-gimnázium csapata nyerte az V. korcsoportos diákolimpiát. Az eredményhirdetésen két játékosunk is kapott különdíjat: Csíkász Annát és Horváth Krisztit is beválasztották a legjobb ötösbe, ezenkívül Török Áginak és László Borónak is több szavazat jutott az edzők által.

diakolimpia

Bővebben...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 24