CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail
Második és harmadik hely
2014. szeptember 16. kedd, 14:38
Írta: Administrator   

Hétvégén Győrszentivánon rendeztük a Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emléktornát a serdülő és junior korosztály részére.

Bővebben...
Nyomtatás E-mail
Hétvégi tornák
2014. szeptember 11. csütörtök, 09:52
Írta: Administrator   

A hétvégén három korosztályban is parkettára lépnek játékosaink. Tini, serdülő, junior csapataink kemény mérkőzések elé néznek. A tinik Budapesten, a másik két korosztály pedig Győrszentivánon játszik majd. Vasárnap rendezzük a Fűzy Ákos-Tapodi Péter utánpótlás emléktornát, melyen a Pécs, a Vasas és a Csata csapatai lesznek az ellenfelek. Ez is biztosíték a magas színvonalú tornára.

Program:

Szeptember 13., szombat (Budapest, Dinnyehegyi köz 2.), Török-kupa (tini), 13.30 óra: SZKA UNI Győr-BEAC. 17.30 óra: SZKA UNI Győr-Török Flóris

Szeptember 14., vasárnap (Győrszentiván, Molnár Vid Sportcsarnok), Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emléktorna, 10 óra: SZKA UNI Győr-Csata DSE (serdülő). 11.30 óra: SZKA UNI Győr-Csata DSE (junior). 13 óra: PVSK-Csata DSE (serdülő). 14.30 óra: Csata DSE-Vasas (junior). 16 óra: SZKA UNI Győr-PVSK (serdülő). 17.30 óra: SZKA UNI Győr-Vasas (junior).

Nyomtatás E-mail
Serdülőtorna Nyitrán
2014. szeptember 11. csütörtök, 09:46
Írta: Administrator   

U15-ös csapatunk Szlovákiába utazott, hogy részt vegyen a nyitraiak által szervezett tornán. A házigazdák és győri csapat mellett a pozsonyi és rózsahegyi hölgykoszorú nevezett. Az első mérkőzésen a rózsahegyi lányok ellen léptünk pályára. A kezdeti megilletődöttség után sikerült megfordítani a mérkőzést. A végén magabiztos sikernek örülhettünk. Kis pihenő után megint a mieink léphettek pályára. A nagyobb termetet és játékerőt képviselő pozsonyiakkal kemény csatát vívtunk. Látszott a lányokon, hogy pihenő nélkül játszottunk, így egyre több hullámvölgy került bele a játékunkba. Szerencsére a végén azért ismét mi örülhettünk. Másnap a hazaiak ellen mind centiméterben, mind kilóban komoly hátrányban voltunk. Ennek ellenére szikrázóan kemény, nagy iramú első félidő után öt pontos előnnyel mehettünk pihenni. A második játékrészben több figyelmetlenségnek köszönhetően ellenfelünk megfordította a mérkőzést, összességében azonban nem kellett szégyenkeznünk.

Eredmények:

MBK Ruzomberok-SZKA UNI Győr 36-77 (16-21, 7-16, 9-18, 4-22)

SZKA: Rozmán 4, Szirony 8, Rácz 5, Pollreisz 2, Biczó 12, Gede 10, Blasek 4, Téringer 8, Szabó 4, Kolozsváry-Kutas, Király 4, Komlósi 16. Edző: Kulacs Zoltán, Gálos László.

Kulacs Zoltán: - Minden negyed elején sikerült bealudnunk. Szerencsére ez az álom jótékonynak bizonyult, mert felébredve fantasztikus teljesítményeknek örülhettünk.

Slovan Bratislava-SZKA UNI Győr 68-73 (18-18, 11-19, 26-16, 13-20)

SZKA: Rozmán 4, Szirony 13, Rácz 2, Pollreisz , Biczó 12, Gede 8, Blasek 2, Téringer, Szabó 10, Kolozsváry-Kutas 1, Király 7, Komlósi 14/3. Edző: Kulacs Zoltán, Gálos László.

Kulacs Zoltán: - A nálunknál jó pár centivel magasabb és jó néhány kilóval nehezebb csapattal kellett felvenni a küzdelmet úgy, hogy pihenő nélkül vághattunk neki az etapnak. A második félidőben látszott, hogy fejben elkészültünk az erőnkkel, amit az ellenfél ki is használt, átvette a vezetést. A sikeres időkérésnek, no meg annak, hogy a lányok mozgósították utolsó tartalékaikat, sikerült egy 9-0-ás szakaszt produkálnunk. Ezen már csak kozmetikázni tudott ellenfelünk. Összességében nagyon büszkék vagyunk a csapatra, mert 80 percen keresztül, egész pályán védekezve két szép győzelmet arattak.

BKM Junior Nitra-SZKA UNI Győr 74-64 (15-15, 13-18, 26-16, 19-14)

SZKA: Rozmán 10/3, Király 1, Téringer 4, Szirony 6, Szabó 10, Rácz 5, Takács 1, Bánszegi 3, Kuti, Rabi 12, Baffy 6. Edző: Kulacs Zoltán, Gálos László.

Kulacs Zoltán: - Dávid és Góliát harcából most Góliát jött ki győztesen, pedig sokáig tudtuk tartani magunkat bátor játékunknak köszönhetően. Nagyon jó felmérő volt ez a hétvége, komoly lépéseket tettünk előre augusztus eleje óta.

Nyomtatás E-mail
Zalakarosi torna
2014. szeptember 11. csütörtök, 09:38
Írta: Administrator   

A Zalakaroson rendezett kadett torna eredményei:

Széchenyi Kosárlabda Akadémia–Kanizsa DSK 54–76 (10–22, 11–24, 15–11, 18–19)

SZKA: Szammer 6, Szűts 11, Csonka, Viniczai, Takács 11, Baffy 8, Horváth 6, Galba 2, Tamás 8, Koch, Szeitz. Edző: Jakab Máté, Laky Tibor.

Jakab Máté: – Horrorisztikusan alakult az első hét perc, hiszen az ellenfél már 17–0-ra vezetett. Bátortalanul kosárlabdáztunk az első félidőben. Majd a második húsz percben letámadassal próbálkoztunk, amely nagyon jól működött, tudtunk könnyű gólokat dobni. A negyedik negyedben sikerült tíz pont környékére felzárkózni, de a fordítás sajnos nem jött össze. Kiemelném Baffy Fannit, aki nagyon bátran és lendületesen kosárlabdázott.

Széchenyi Kosárlabda Akadémia–Csata DSE 23–116 (10–26, 9–32, 2–28, 2–30)

SZKA: Szammer 5, Szűts 4, Csonka 2, Viniczai 4, Takács 2, Baffy 5, Horváth, Galba, Tamás, Koch, Szeitz. Edző: Jakab Máté, Laky Tibor.

Jakab Máté: – Más dimenzió ez a Csata, már a labdafelhozatal is gondot okozott. Sajnos a taktikai faultokat sem megfelelően használtuk.

Széchenyi Kosárlabda Akadémia–Kanizsa DSK 32–68 (6–25, 15–15, 9–15, 2–13)

SZKA: Szammer 2, Szűts 8, Csonka -, Viniczai 4, Takács 4, Baffy 4, Horváth, Galba 6, Tamás 2, Koch 2, Szeitz. Edző: Jakab Máté, Laky Tibor.

Jakab Máté: – Szerettünk volna visszavágni a Kanizsának, de sajnos egyelőre még nem tartunk ott, hogy a mi akaratunk érvényesüljön a pályán. Ismét működött a letámadás, de a fizikális fölényt nem tudtuk eltüntetni.

Széchenyi Kosárlabda Akadémia–Vasas Akadémia 92–40 (16–13, 34–5, 19–10, 23–12)

SZKA: Szammer 10, Szűts 17, Csonka 10, Viniczai 2, Takács 6, Baffy 9, Horváth 12, Galba 10, Tamás 2, Koch 4, Szeitz 10. Edző: Jakab Máté, Laky Tibor.

Jakab Máté: – Utolsó meccsünket a serdülő Vasassal játszottuk. A budapesti klubról elmondhatjuk, hogy minden korosztályban az élmezőnyben helyezkednek el és rendkívül jól képzett, technikailag ügyes játékosok alkotják a kereteket. Nagyon büszke vagyok a játékosokra, hiszen erre a meccsre összeszorították a fogukat és óriási lendülettel kosárlabdáztak. Fegyelmezetten betartották a taktikai utasításokat is. Jól védekeztünk, végre sikerült nyomást helyezni a labdára és gyorsindítás góljaink is születtek. Helyén kell kezelni ezt a győzelmet, hiszen ellenfelünk fiatalabb volt, de minden elismerésem a lányoké. Dolgozni kell tovább és ki kell javítani a hibákat.

A csapat legjobb játékosa Szűts Boglárka lett.

Nyomtatás E-mail
Szolgálólányból olimpiai negyedik
2014. szeptember 01. hétfő, 14:54
Írta: Administrator   

Múlt héten ért véget Nankingban az ifjúsági olimpia, melyen 3x3 kosárlabdában a csapatunk játékosával, Simon Cintiával felálló magyar válogatott negyedik lett. Nem sok hiányzott az éremhez, a bronzmeccsen ugyanis a legminimálisabb különbséggel 12–11-re kaptak ki a mieink Spanyolországtól.

simonc

Fotó: mob.hu

Simon szerint elsősorban saját butaságuknak köszönhetik, hogy lecsúsztak a dobogóról.

„Elrontottuk, pedig benne volt az éremszerzés lehetősége. Sajnos pont az utolsó két találkozót buktuk, az elődöntőben az Egyesült Államok ellen, majd a bronzmeccset. Megmondom őszintén, ezután nagyon csalódottak voltunk, összezuhantunk, s szinte csak sírás volt az nap este. Mostanra azonban már kezdem feldolgozni az eseményeket, s egyre inkább annak örülök, hogy ott lehettem egy ilyen versenyen - kezdte a fiatal játékos, aki Szombathelyen kezdett kosárlabdázni, s egy éve került Győrbe. - Számomra nem volt szokatlan ez a fajta játék, mert az iskolámmal több ilyen tornán részt veszünk, ráadásul könnyebb is ezt játszani, mint az öt az öt ellenit. Ami nagy különbség, hogy kevesebb csapatjátékot igényel, nincs benne annyi startégia, inkább az egyéni kvalitáson múlik az eredmény. Hasonlóan, mint egy streetball-meccsen.”

Ami miatt még egy kicsit bosszús a játékos, hogy a dobóversenyt úgy, ahogy van, elizgulták, az nagyon nem sikerült a négy magyar lánynak. (Simon mellett Tóth Tímea, Nagy Dóra és Ano Nina képviselte a magyar színeket a lányoknál.)

„Ennek ellenére olyan élményben volt részem, mely egyrészt felejthetetlen, másrészt pedig új célt adott, hogy még keményebben dolgozzam, hogy felnőttként is ott lehessek egyszer egy olimpián” – mondta az ugyancsak Bercsényiben tanuló kosaras, aki korábban egy Aida-darabban statisztált: szolgálólányt játszott. Célja a pályán kívül azonban nem a színészkedés, hanem vagy közjegyző vagy közgazdász szeretne lenni.

„Egyrészt érdekel a jogi, gazdasági vonal, másrészt ez a két terület piacképes is. Persze most első a kosárlabda, szeretnék jövőre felkerülni az első csapat keretébe. Addig viszont most a juniorbajnokságban és az NB I/B-ben kell helytállnom. Előbbiben tavaly lecsúsztunk a dobogóról, ott is negyedikek lettünk, remélem, most összejön az érem. Az NB I/B-ben is jobb szereplést tűztünk ki magunk elé, elvégre van egy év rutinunk ebben az osztályban” - mondta végezetül a kosaras.

Nyomtatás E-mail
Negyedik hely az ifjúsági olimpián
2014. augusztus 26. kedd, 20:44
Írta: Administrator   

Negyedik helyen végezek lányaink a nankingi ifjúsági olimpián a 3x3 kosárlabdában. A bronzmeccset egyetlen ponttal veszítették el. A döntőbe jutásért félig-meddig ismerősök ellen játszhattak a lányok. Az U17-es világbajnokság elődöntőjében Aho Nina és Nagy Dorottya nyáron, Csehországban már találkozott a későbbi világbajnok amerikai válogatott Nankingban is játszó három kiválóságával, Arike Ogunbowaléval, Katie Samuelsonnal és DeJanae Boykinnal. Nos, a három világbajnokkal felálló amerikai csapatot a mieink szorongatták meg a legjobban, de 21-14-re így is alulmaradtak. Csapatunk az elődöntőt három játékossal játszotta végig, akik közül Aho Nina 7, Nagy Dorottya 5, Tóth Tímea pedig 2 pontot dobott. A másik elődöntőben a hollandok 11-7-re verték a spanyol csapatot.

A bronzéremért ádáz, kőkemény, gigászi csatát vívott egymás ellen a spanyol és a magyar csapat. Talán a mieinkből vett ki többet az elődöntő, a bronzmeccset 12-11-re a spanyol lányok nyerték, a mieink a 4. helyen végeztek. Aho 6, Nagy 4, Tóth 1 pontot szerzett, csapatunk, az UNI Győr játékosa, Simon Cintia egyetlen percet játszott. A döntőben: Egyesült Államok-Hollandia 19-10.

Talán most még kicsit bánatosak lehetnek lányaink, mert lemaradtak az éremről, de összességében nagyon büszkék lehetnek a Kínában nyújtott teljesítményükre. Az ifjú magyar hölgyek 13 mérkőzésük közül 10 találkozót megnyertek (részletek itt), mindössze 3 alkalommal hagyták el vesztesen a játékteret, s a későbbi győztes amerikaiakat is ők szorongatták meg a legjobban. A lányok Nankingban egy másik szakágban is bizonyítottak, hogy ott vannak a világ legjobbjai között - írta a kezdo5.hu.

Nyomtatás E-mail
Hatodik hely egy győrivel
2014. augusztus 11. hétfő, 22:26
Írta: Administrator   

A debreceni rendezésű U16-os Európa-bajnokságon válogatottunk az előkelő hatodik helyet szerezte meg. A torna legfiatalabb csapataként, igazán nehéz sorsolással, szép eredményt értek el. Többek között legyőzték a spanyol, horvát, szerb, török, görög csapatokat.

A válogatottban kiválóságunk, Török Ágnes is helyet kapott. Ahogy ezt tőle megszoktuk, végig nagy akarással, odaadással dolgozott a csapat sikeréért. Nyolcadik volt a pályán eltöltött időben, ennek ellenére a második legtöbb lepattanó labdát szerezte a magyar keretből. A dobott pontokban a hetedik helyen zárt úgy, hogy a a dobószázaléka a magyar átlag feletti lett.

Gratulálunk a csapatnak és Áginak is!

A válogatott ezzel a sikerrel elérte, hogy 2015-ben a magyar válogatott résztvevője lehessen az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak a grúziai Tbilisziben.

Szövegközi kép 1

Nyomtatás E-mail
Összefoglaló az új szezon előtt
2014. augusztus 11. hétfő, 22:18
Írta: Administrator   

A napokban megkezdte felkészülését négy versenyző csoportunk. A tulipános iskola tornatermében, valamint a Széchenyi-egyetem kiscsarnokában újra pattog a labda. A Yakuza Fight Club edzőtermeiben játékosaink ismét lógnak a szeren.

Az előző esztendő nagyon kemény volt de szépen helytálltak csoportjaink, játékosaink, edzőink.

Bővebben...
Nyomtatás E-mail
Hatalmas élménnyel gazdagodtak
2014. július 08. kedd, 14:58
Írta: Administrator   

Mint arról már beszámoltunk, az U17-es válogatott bronzérmes lett a világbajnokságon. A csapatban klubunk két játékost is adott, Horváth Krisztinát (nagy képünkön), valamint László Borókát. Utóbbi játékos nem volt túl szerencsés, mert a torna elején az egyik edzésen megsérült, így végül nem léphetett pályára. Ennek ellenére ő is - akárcsak Kriszti - hatalmas élménnyel lett gazdagabb.

hkvb

Bővebben...
Nyomtatás E-mail
Vb-bronz győriekkel
2014. július 07. hétfő, 13:02
Írta: Administrator   

Bronzérmes lett a magyar válogatott az U17-es női világbajnokságon, miután a 3. helyért rendezett találkozón hat ponttal legyőzte a házigazda cseh csapatot.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyar csapat – mely az elődöntőben az Egyesült Államok együttesétől kapott ki – nem kezdte jól a bronzmeccset, az első negyed után 12 pontos hátrányban állt, ám a félidőre egy pontra megközelítette riválisát. A folytatásban aztán nagy csatát vívott egymással a két gárda, a magyarok az utolsó negyed előtt már három ponttal vezettek, s végül 67–61-re nyertek.

A meccs legjobbja Kiss Virág volt, aki 21 ponttal és 10 lepattanóval zárta a találkozót, mellette a 18 pontos Nagy Dorottya is remekül játszott.

Két kosaras került be a vb álomcsapatába: Dubei Debórát és Kiss Virágot választották be a legjobbak közé. Mellettük a világbajnok amerikai csapatból Katie Samuelson és Joyner Holmes, valamint a döntőben 40 pontot szóró spanyol Angela Salvadores kapott helyet az All Star-ötösben.

A válogatottban Győrből Horváth Krisztina és László Boróka kapott helyet. Igaz, utóbbi játékos nem lépett pályára. Horváth ugyanakkor hét meccsen 78 percet játszott, egyedül Japán ellen nem szerepelt. Összesen 18 pontot, 14 lepattanót (5 támadót és 9 védőt), valamint 11 asszisztot jegyzett.

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 24