CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail
Negyedik hely a diákolimpián
2015. február 02. hétfő, 13:50
Írta: Administrator   

A közelmúltban rendezték kosárlabdában a VI. korcsoportos diákolimpia országos döntőjét, a győrieket a Kazinczy képviselte a kaposvári döntőben. Az Albert-Tóth Zita és Gálos László irányította Kazinczy a budapesti Verestől 71–70-re kikapott, de a kecskeméti Szent-Györgyit 76–43-ra, a kaposvári Munkácsyt 78–53-ra legyőzte. Az elődöntőben a soproni Berzsenyivel került össze a gárda, s a Berzsenyi 70–63-ra jobbnak bizonyult. A bronzmeccsen a győriek a budapesti Verestől 72–66-ra kaptak ki.

Az All Star-csapatba Török Ágnes került be, akit az egész torna legjobb játékosának is megválasztották, míg a csapatonkénti díjazott Szűts Boglárka volt.

Nyomtatás E-mail
Diákolimpiai döntőben a Kazinczy
2015. január 07. szerda, 10:05
Írta: Administrator   

A Kazinczy-gimnázium csapata bejutott a diákolimpia országos döntőjébe, miután Szekszárdon megnyert az elődöntőt. A győriek ellenfele a szekszárdi Garay János Gimnázium és a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium csapata volt. Mindkét gárdában voltak ismerős játékosok, akikkel a nemzeti bajnokságokban is megmérkőzünk rendszeresen. Ennek ellenére csapatunkon érződött a magabiztosság, ami annak is köszönhető, hogy az elmúlt esztendőkben már többször is felállhattunk a dobogóra. Akadémistáink mindkét mérkőzést idő előtt befejezték, mert kialakult a 40 pontos különbség.

Január végén Kaposvár ad otthont az országos döntőnek. Reméljük, ismét érmet szereznek majd lányaink.

Eredmények:

Kazinczy-Vasvári 60-20 (31-8, 14-10, 15-2)

Kazinczy: Galba, Török 8, Szűts 8, Szammer, Fenesi 2, Csíkász 13, Takács 6, Ayana 2, Horváth 10/6, Tamás, László 11.

Kazinczy-Garay 61-20 (32-9, 26-11, 3-0)

Kazinczy: Galba 3, Török 18/3, Szűts 2, Szammer 4, Fenesi 2, Csíkász 4, Takács, Ayana 4, Horváth 14/3, Tamás 1, László 9.

Gálos László: - Mindkét mérkőzés jól szolgálta az országos döntőre, a juniordöntőre, valamint a világbajnokságra való felkészülést. Sikerült összerázni a lányokat és nagyon szép feladatmegoldásokat hajtottak végre mind támadásban, mind védekezésben. Csak gratulálni tudok nekik.

Nyomtatás E-mail
Eredményes év volt
2015. január 07. szerda, 09:59
Írta: Administrator   

Az utánpótlásunk tavalyi eredményeit Gálos László elnök foglalta össze:

"Egyesületünk nagyon kemény, gondokkal és kiváló eredményekkel tarkított esztendőt zárhat. Az év folyamán kadettcsapatunk ezüstérmet szerzett, a Kazinczy Ferenc Gimnázium diákolimpiai csapata pedig a tavalyi harmadik helyet megfejelve a dobogó tetejére állhatott. Szinte minden korosztályban eljutottunk az országos döntőbe. Juniorcsapatunk negyedik lett, míg tini csapatunk veretlenül nyerte a B döntőt.

Elmondhatjuk, hogy vannak sikeres válogatott versenyzőink. László Boróka és Horváth Krisztina vb-bronzérmet, Török Ágnes EB-hatodik helyet, míg Simon Cintia az ifjúsági olimpián negyedik helyet szerzett. A 2014/15-ös szezonban végre sajátnevelésű játékosaink is vannak a felnőtt keretben. Az ő szerepeltetésük nagy lendületet adhat az utánpótlásunknak.

Az őszi fordulók végeztével csapataink remekül állnak. Juniorjaink már biztosan tagjai az országos döntőnek. Kadett, serdülő, tini és gyerek csapataink pedig nagyon közel állnak az országos elithez.

Idén ismét útnak indítottuk a kenguru válogatottat. Csapatunk a szlovák bajnokságban szerepel havonta kétszer. Válogatottjaink remekül helytálltak az összetartások során.

Már másodszor indítottuk el akadémistáinkat a felnőttbajnokságban.

A Kazinczy Ferenc Gimnázium csapata a diákolimpia megnyerésével kiharcolta a középiskolai világbajnokságon való szereplést. Ők áprilisban kilenc napot tölthetnek el Franciaországban és reméljük, minél jobb eredménnyel térnek majd haza.

Több nemzetközi tornán szerepeltünk és fogunk szerepelni. Ezek a rendezvények sokat segítenek abban, hogy más ország kosárlabda kultúrájával megismerkedjünk. Új bázisunk épül a Prohászka Ottokár Orsolyita Oktatási Központban, ahol már most negyven gyerek ismerkedik a kosárlabda alapjaival. Megegyezés született az Apor Vilmos Katolikus Oktatási Központtal, ők a következő tanévtől indítják be az előkészítő csoportot. Ezekből a pozitív hírekből is kiderül, hogy nagy energiát fordítunk az utánpótlás piramis kiszélesítésén.

Köszönet minden edzőnknek és alkalmazottunknak, hogy áldozatos munkájuknak köszönhetően csapataink egyre jobb eredményt érnek el.

Végezetül szeretném megköszönni azoknak, akik az elmúlt nyolc esztendőben támogatták elképzeléseinket (szponzorok, iskolák), a szülőknek, akik gyermekeiket hozzánk hozták sportolni és természetesen játékosainknak azt a munkát, aminek köszönhetően ma a női magyar kosárlabda élet meghatározó egyesülete lehetünk!"

Nyomtatás E-mail
Magabiztos győzelmek
2014. november 11. kedd, 08:50
Írta: Administrator   

Serdülő A csapatunk Nagykanizsán két mérkőzéssel folytatta a bajnoki menetelést. Mindkét mérkőzésen egy motivált, mindenre elszánt csapatot láthattunk, az eredmény két nagyarányú győzelem. Ezzel a teljesítménnyel komoly esély lett volna a győzelemre bármelyik csapattal szemben a bajnokságban.

Eredmények

SZKA UNI Győr-Kanizsa DKK 106-60

SZKA: Baffy 10, Komlósi 18, Takács 2, Rozmán, Király 2, Téringer 8, Szirony 10, Kolozsváry-Kutas, Rabi 22, Biczó 28, Rácz 6, Wunder. Edző: Kulacs Zoltán, Gálos László.

Kulacs Zoltán: - Az elmúlt időszakban úgy látszik, sikerült rendet rakni a fejekben. Érezhető volt a bizonyítási vágy a játékosokban. Ennek a kanizsai csapat látta a kárát. Ilyen első negyedet ritkán látni, 43-16-ra nyertük ezt az etapot. Egyszerűen félelmetes volt az a teljesítmény, amit a lányok a pályára tettek. Gratulálunk a lányoknak és a szurkolóinknak, mert fergeteges hangulatot varázsoltak a kanizsai terembe.

SZKA UNI Győr-Soproni Darazsak B 112-46

SZKA: Baffy 7, Komlósi 11, Takács 4, Rozmán, Király 3, Téringer 7, Szirony 14, Kolozsváry-Kutas 14, Rabi 20, Biczó 11, Rácz 11, Wunder 10. Edző: Kulacs Zoltán, Gálos László.

Kulacs Zoltán: - Nem adtuk lejjebb, a második mérkőzésen is lelkesen, összeszedetten játszottunk. Újabb száz pont feletti mérkőzést játszottunk. Most pedig izgatottan várjuk, milyen sütik érkeznek a századik pontot dobóktól...

Nyomtatás E-mail
Gyerekforduló
2014. november 11. kedd, 08:48
Írta: Administrator   

Az első fordulóban két győzelmet besöprő csapatunk Oroszlányban folytatta a bajnokságot. A tatai lányokat helyenként szép játékkal győztük le. Utána a helyi fiú csapattal szemben maradtunk alul, de szégyenkeznünk nem kellett.

Eredmények

SZKA UNI Győr-Tata 76-43 (20-16, 24-11, 15-9, 17-7)

SZKA: Király 2, Bódis 2, Ferenczi 19, Bende 4, Várszegi 6, Flachner 8, Téringer 6, Páter 14, Nagy P. 9, Velekey, Fafula, Csonka 6. Edző: Gálosné Farkas Andrea, Gombásné Marosvölgyi Anita.

Gálosné Farkas Andrea: - Megpróbáltuk az újonnan gyakorolt elemeket mérkőzésszituációban gyakorolni. Ezt hellyel-közzel szépen megoldották a lányok. Külön öröm, hogy tíz játékosnak is sikerült pontot szereznie.

SZKA UNI Győr-Oroszlány 52-69 (14-26, 21-16, 16-7, 6-15)

SZKA: Király, Bódis 3, Ferenczi 11, Bende, Várszegi 1, Flachner 12, Téringer 3, Páter 12, Nagy P. 4, Milkovics 3, Fafula, Csonka 3. Edző: Gálosné Farkas Andrea, Gombásné Marosvölgyi Anita.

Gálosné Farkas Andrea: - Pihenő nélkül vághattunk neki a nemek harcába. Nagyot harcoltunk a fiúkkal. Kikaptunk, ennek ellenére emelt fővel távozhattunk. Összességében gratulálunk a lányoknak, sokat haladtunk augusztus óta.

Nyomtatás E-mail
Két vereség
2014. november 11. kedd, 08:45
Írta: Administrator   

U11-es válogatottunk a szlovákiai Trnava városába látogatott. A vendéglátók nem voltak kíméletesek és magabiztos győzelmet arattak.

Eredmények

BK ASK Trnava-SZKA UNI Győr 78-21 (24-2, 12-10, 22-0, 20-9)

Győr: Varga L. 4, Milkovics 2, Geleta 2, Varga, Téringer 13, Wittner, Smuck, László, Mihály, Szabó.

BK ASK Trnava-SZKA UNI Győr 20-18 (6-2, 3-4, 4-8, 7-4)

Győr: Varga L. 2, Milkovics, Geleta 6, Varga, Téringer 4, Wittner 2, Smuck, László, Mihály 4, Szabó.

Gálosné Farkas Andrea: - Az első mérkőzésen nagyon meglepett bennünket a házigazdák agresszivitása. Emiatt sok eladott labdánk volt, amiből könnyű ziccereket kaptunk. A második mérkőzésre összeraktuk a védekezést és nagy csatában minimális különbséggel maradtunk alul. A bajnokságban a nyolc csapatból jelenleg a negyedik helyen állunk.

Nyomtatás E-mail
Márton-napi kupa
2014. november 11. kedd, 08:44
Írta: Administrator   

Az 1-2. évfolyamos játékosaink mérték össze tudásukat a Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola tornatermében. Közel 100 lelkes fiatal vetette bele magát a küzdelmekbe. Külön öröm volt, hogy új bázisunk, a Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ csapata is részt vett a versenyen. Újoncként az előkelő második helyet szerezték meg.

Végeredmény: 1. Nádorváros A, 2. Prohászka, 3. Kovács A, Kovács B és Nádorváros B.

Reméljük, a következő tornához a többi előkészítő csoportunk is csatlakozik majd.

Nyomtatás E-mail
A szikra is hiányzott
2014. november 11. kedd, 08:38
Írta: Administrator   

Pécsre kirándult serdülő B csapatunk, hogy a tinijátékosokkal kiegészülve nekiveselkedjen a 2. forduló pontvadászatának. Rettentően alulmotivált játékosainknak az arcán nem az elszántság, hanem a „legyünk már túl rajta” kifejezés volt olvasható. Addig, amíg nem értik meg, hogy ez nem büntetés, hanem az ő fejlődésükre szolgáló mérkőzések, és nem úgy jönnek el mérkőzésre, hogy mindent beleadnak, addig esélyük se lesz visszakerülni az A csapatba. Reméljük, még időben észbe kapnak és tesznek az ügy érdekében.

Eredmények

Gyakorló DSE-Széchényi KA B 72-55 (10-23, 21-13, 23-10, 18-9)

SZKA: PÉNZES 6, Reider 4, KÉITA 5, Csönge 3, Weisz 4, László 4, Suga, Bánszegi 2, Pozsgai 7, SZABÓ 18, Blasek 2, Pollreisz. Edző: Tullner Krisztián-Boda István.

Tullner Krisztián: - Sajnos kétpercnyi jó kosárlabdázás ennyire elég. A saját korosztályú játékosok közül Szabó Angi volt tisztában azzal, miért is vagyunk itt. A tinijátékosok nem tudtak mit tenni a bunkerkosárlabda ellen, de fel fognak nőni a feladathoz, csak idő kell hozzá.

Széchényi KA B-PVSK 36-93 (14-20, 10-26, 6-10, 6-37)

SZKA: Pénzes 6, Reider 3, Kéita 4, Csönge 2, Weisz 2, László 1, Kovács, Bánszegi 2, Pozsgai 4, SZABÓ 10, Balsek, Pollreisz 2. Edző: Tullner Krisztián-Boda István.

Tullner Krisztián: - Serdülőkorú játékosok alulmúlták önmagukat az első mérkőzéshez képest. Nemhogy tűz, egy kósza szikra se volt a szemekben. A tinijátékosok viszont az utolsó pillanatig küzdöttek, de sajnos ennyire tellett. A fizikális fölény megmutatkozott az utolsó negyedben.

Nyomtatás E-mail
Egy ponttal veszítettünk
2014. november 11. kedd, 08:32
Írta: Administrator   

Sajnos még mindig nem áll rendelkezésre olyan csarnok Győrben, ahol az új szabályoknak megfelelő időmérő berendezés van, emiatt Tatán játszotta le NB I/B-s meccsét akadémiai csoportunk. Biztató, hogy az előző esztendőben a "nagyokkal" megerősítve is hasonló eredmény született az NB I/B-ben és a juniorbajnokságban egyaránt. A nagyon kellemetlen játékstílust játszó bácskaiak ellen senki sem mehet biztosra.

Eredmény

UNI Győr II–Baja 57–58 (12–15, 11–11, 20–19, 14–13)

Győr: Chroméj 4, Horvát D. 5, Tullner 1, Fenesi, Csíkász 8, Dobronyi 6, Ayana 4, Kuller 4, Szűts 4, Kovács 21. Edző: Sándor Zsuzsa.

Sándor Zsuzsa: - Izgalmas ki-ki mérkőzést játszottak fiataljaink úgy, hogy az NB I-es csapatban készülő lányok egyike sem állt rendelkezésre. Sajnos Csíkász Anna öt perccel a mérkőzés vége előtt ujjsérülést szenvedett, nem tudta folytatni. Szakaszokban egészen jól védekeztünk, de sokszor nem tudtuk megbecsülni a labdát, felelőtlenül szórtuk el őket, az ellenfél pontosabban célzott. Örülhettünk viszont Kovács Vanessza kitűnő teljesítményének és Chroméj Hajni biztató játékának. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy „itthoni” mérkőzésünket idegenben, Tatán játszottuk, hetvenöt perces utazást követően.

Nyomtatás E-mail
Egypontos diadal
2014. november 11. kedd, 08:25
Írta: Administrator   

Serdülőcsapatunk Pécsen lépett pályára. Óriási megtiszteltetés volt játékosaink számára, hogy a „nagy csapattal” utazhattak együtt a mérkőzésre. A példaképekkel eltöltött több órás út jó lehetőség volt arra, hogy a játékosokkal átbeszéljük az augusztus elejétől történteket. Ellenfelünk a három juniorkorú játékossal megerősített PVSK volt. Játékosaink a szezon legjobb mérkőzését produkálva egypontos győzelmet arattak. A nagy iramú, agresszív mérkőzésen hullámzóan teljesítettünk az ellenfél palánkja alatt. Köszönhető volt ez annak is, hogy a pécsi juniorok a két palánk alatt kihasználták öt év, no meg néhány „deka” előnyüket. A 28. percben még 48-33-at mutatott az eredményjelző a hazaiak javára. Ekkor azonban játékosaink sebességet váltottak és egy 0-16-os rohammal megfordították a mérkőzést. A végjáték hihetetlen izgalmakat hozott. Az utolsó percben négyszer is változott az 1 pont ide, 1 pont oda őrület. Végül nekünk kedvezett a szerencse és a lefújás pillanatában nálunk maradt az előny.

Eredmény

PVSK-Hat-Agro SZKA UNI Győr 65-66

SZKA: Zágonyi, Pollreisz 2, Szabó 12, Szirony 7, Rozmán 4, Rácz 10, Téringer 8, Weisz 4, Pozsgai, Kolozsváry-Kutas 6, Blasek 1, Király 6, Takács 6. Edző: Kulacs Zoltán, Gálos László.

Kulacs Zoltán: - Nagy öröm volt ma edzőnek lenni. Játékosaink mindegyike megértette, hogy aktivitásuk elengedhetetlen a sikerhez. Letisztult a védekezésünk és nagyon sok labdát szereztünk a jó helyezkedésünknek köszönhetően. Extra teljesítményt nyújtott a Rácz, Rozmán, Téringer trió, de a többiek is csak dicsérhetőek. Szirony Dodó pedig „rápihent” a végjátékra és az utolsó egy percben szerzett öt pontjával maradandót alkotott.

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 24