CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail
Jó hangulatú napközis tábor
2016. július 04. hétfő, 15:52
Írta: Administrator   

A közelmúltban egyesületünk által szervezett napközis táborban vehettek részt a szünidő után is sportolni vágyók. A délelőtti fogalakozásokat kisebb-nagyobb csoportokban végezték a gyerekek. Az edzéseken a klub edzői mellett a felnőttcsapat két játékosa, Laklóth Anna és Koch Dóra, illetve a többszörös magyar válogatott, jelenleg Törökországban légióskodó – ott legutóbb csapatával bajnoki ezüstéremig jutott – Vajda Anna látta el szakmai tanácsokkal a fiatalokat.

A foglalkozások után jutott idő a pihenésre, sőt, különböző. kosárlabdához kapcsolódó tesztlapokat is kitölthettek a gyerekek. A délutáni edzéseken 3–3 elleni játékokban és izgalmas dobóversenyeken mutathatták meg az elsajátított technikákat. Minden nap végén díjaztuk a legjobb büntetődobót, a legtöbbet fejlődő és korosztályonként a nap legjobbját. A tábor zárásaként közös strandolás tette még emlékezetesebbé a hetet.

Reméljük, mindenki nagyon jól érezte magát és még jobban sikerült megszeretnie ezt a remek sportot.

Köszönjük a segítséget a táborban segítő serdülő, kadett és junior játékosainknak, illetve edzőinknek, Fűzy-Antolovics Adélnak, Boda Istvánnak, Laky Tibornak és Tullner Krisztiánnak.

Nyomtatás E-mail
Ezüstérmet szerzett a magyar csapat
2016. június 27. hétfő, 15:48
Írta: Administrator   

Ezüstérmet szerzett a magyar U15-ös lányválogatott a Győrben rendezett háromnapos nemzetközi tornán. A 2017-es EYOF egyik főpróbájának tartott kupát Montenegró nyerte, a harmadik Szlovákia, a negyedik Horvátország korosztályos együttese lett.

A győri Gálos László edzette fiatal együttes – melyben három győri kosaras, Rácz Karolina, Rozmán Lilla és Szirony Dorina kapott helyet – Horvátországot 68–58-ra, Szlovákiát 75–48-ra verte, míg a tornagyőztes montenegróiaktól csupán három ponttal, 55–52-re kikapott.

A szakember összességében elégedett volt tanítványai teljesítményével: „Kilenc játékos, aki itt is játszhatott volna, az eggyel idősebbekkel készül, így nagyon is jó az elért eredmény. Akik most itt szerepeltek, motiváltak voltak végig, szerették volna megmutatni, hogy lehet rájuk számítani. Meg is győztek róla, hogy ez így van, ami egyrészt egyszerűsíti, másrészt nehezíti az edző dolgát, amikor ki kell majd jelölni a keretet az ifjúsági olimpiára.”

A tervek szerint az 15 évesek tornáját minden év nyarán megrendezik majd Győrben.

Nyomtatás E-mail
Nem tudtunk megújulni
2016. március 16. szerda, 19:37
Írta: Administrator   

Juniorbajnokság: 

Szeged KE-Széchenyi KA 77-61

SZKA: Horváth D. 2, Galba E. 2, Török Á. 26/3, Takács K., Chapó D., Horváth K. 16/3, Chroméj H. 6, Szűts B., Szammer A., Nagy R. 9.

Laky Tibor, Fűzy-Antolovics Adél: - A terv az volt, hogy találunk egy tempót az elején és azt diktálva végig kézben tartjuk a mérkőzést és az eredményt is. Találtunk, tartottuk a huszonkilencedik percig, aztán két rossz döntés előre, két rossz védekezés hátul és elvesztettük, sajnos nem csak a tempót. Keresgettük a negyedik negyedben, de nem lett meg. A tanulság az, hogy hátrányból nem tudunk megújulni, főként nem a hajrában. Átbeszéltük a lányokkal és dolgozunk a megoldáson, nagyobb önbizalommal egyénileg és több bizalommal egymás iránt.

Nyomtatás E-mail
Hasznos tapasztalatok
2016. március 16. szerda, 19:36
Írta: Administrator   

A legfiatalabb versenyző korosztály, az U11 bajnokságában, ahogy ez már lenni szokott, hatalmas küzdelem, nagy hangzavar és rengeteg lelkes játékos jellemezte a versenyt. Egyesületünket a Mórás Cápák, a Feketés Darazsak és a Kölcsey iskola vegyes kenguru csapatában szereplő lányok képviselték.

Eredmények:

Mórás Cápák-Győri KC Kenguruk 21-23 (6-0, 0-8, 2-3, 8-4, 5-8)

Cápák: Papp Dóra, Papp Ramóna, Mihály Panna 6, Füller Ramóna, Kopcsinovics Jázmin 4, Gelencsér Zóra 1, Virág Réka 2, Póda Rebeka 7, Porga Hanna, Liptai Laura, Kiss Lea 1, Svidró Enikő.

Mórás Cápák-Győri KC Hangyák 19-45 (0-16, 2-6, 4-5, 5-8, 8-10)

Cápák: Papp Dóra 1, Kiss Dorottya, Kopcsinovics Jázmin 7, Gelencsér Zóra, Virág Réka, Bogdány Anna, Tóth Noémi, Sárdi Borka 1, Förhécz Kata 2, Mihály Panna 3, Póda Rebeka 5.

Bakó László: - Minden edző szereti, ha sok játékosa van, de idő kell a megismerésükhöz. Szerencsére mindenkinek – tizennyolcan voltunk - tudtam játéklehetőséget biztosítani. Remek hangulatban kezdődött az első mérkőzés, amelyben hol mi, hol pedig a fiúk vezettek. Az utolsó pillanatban kapott kosárral végül a Kengurus legények győztek, de szégyenkezni semmi okunk nagyot küzdött a még fiatal „cápás” csapat. A második mérkőzésen már az előző mérkőzésen kimaradók is lehetőséget kaptak. Itt már képzettebb játékosokkal találkoztunk nehezen tudtunk kosarakat szerezni. A szünetben dobott büntetők lendületet adtak, így a második félidőre már szorosabb volt a mérkőzés.

Nyomtatás E-mail
Nem kellett izgulni
2016. március 16. szerda, 19:29
Írta: Administrator   

Az U13-as csapatunk a Zalaegerszeg, Tatabánya, Sopron négyesbe lett besorsolva. Nekünk a Tatabánya ellen vezetett az utunk a csoport döntőjébe. Hasonlóan a gyerek csapatunkhoz, nagykülönbségű győzelmet arattak lányaink. A döntőben a másik elődöntőt megnyerő Zala Volán csapatával találkoztunk. Ez jóval szorosabb eredményt hozott, de azért itt sem kellett izgulnunk. Említést érdemel, hogy mindkét találkozón minden játékosunk dobott kosarat.

Eredmények:

Széchenyi KA-Tatabánya 123-9 (26-2, 40-4, 26-3, 31-0)

SZKA: Milkovics 4, Bódis 12, Ferenczi 22, Bende 12, Bodor 14, Nagy P. G. 6, Geleta 10, Nagy P. 10, Nagy A. 4, Bognár 8, Rizmajer 13, Várszegi 8.

Széchenyi KA-Zala Volán 63-43 (14-14, 20-8, 14-12, 15-9)

SZKA: Milkovics 12, Bódis 4, Ferenczi 8, Bende 4, Bodor 2, Nagy P.G. 2, Geleta 4, Nagy P. 4, Nagy A. 2, Bognár 6, Rizmajer 13, Várszegi 2. Edző: Gálosné Farkas Andrea, Gombásné Marosvölgyi Anita.

Nyomtatás E-mail
Szorosabb is lehetett volna
2016. március 16. szerda, 19:25
Írta: Administrator   

Nagy élmény volt azon a pályán játszani, ahol nyár elején Európa legjobb kosaras hölgyei játszottak. Csapatunk az egyik legfiatalabb a bajnokságban.  Ez láthatóvá vált már a bemelegítés során. Néhány centi és nem kevés kiló különbség mutatkozott a soproniak javára. A mérkőzés során ezt kegyetlenül ki is használták. A két palánknál érvényre juttatták adottságukat (60-34 lett a lepattanó végeredmény).  Irányítóink közül egyedül Chroméj Hajni tudott lépést tartani, a többieket elnyomták. A mérkőzés során 3x2 perc rövidzárlat elegendő volt a nagyarányú különbséghez (0-14, 0-8, 0-6). A mérkőzés többi részében partnerek voltunk. Szép támadásokat vezettünk, és ha csak a százszázalékos ziccereinket bedobjuk, akkor húsz ponttal beljebb lehettünk volna. Ismét egy fiatal serdülő játékosunk volt a legeredményesebb, most Szirony Dodó dobott 19 pontot a bajnokság megnyerésére is esélyes hazaiak ellen.

Eredmény:

Soproni Darazsak A-Széchenyi KA 102-66 (34-17, 22-19, 23-9, 23-21)

SZKA: Baffy 2, Komlósi 9/3, Rozmán 2, Galba 3, Gede, Téringer 2, Szirony 19, Chroméj 17, Biczó 11, Rácz, Zágoni 1, Wunder.

Tullner Krisztián, Gálos László: - A nehéz és könnyűlovasság küzdelmét előbbi nyerte. Néhány csatát meg tudtunk nyerni, de a háborút elveszítettük. A bajnokesélyes soproniak ellen elsősorban támadásban olyan feladatokat tudtunk megoldani, ami a jövőre nézve biztató. Hajni javuló játéka, Dodó ponterőssége, Adri második félidei feltámadása mind-mind komoly előrelépés. A védekezésben mutatkozó bizonytalanságainkat, hibáinkat kegyetlenül megbüntették.

Nyomtatás E-mail
Változatos hétvége
2016. március 16. szerda, 19:18
Írta: Administrator   

Csapataink sok helyszínen léptek pályára és függetlenül a végeredményektől remekül képviselték egyesületünket. A mérkőzések helyenként óriási csatákat, nagy küzdelmeket hoztak. Külön öröm, hogy juniorjaink újabb győzelmet arattak és veretlenek továbbra is. Kadettcsapatunk megszerezte első győzelmét (gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott derbin). Gyerekcsapatunk átszántott két ellenfelén. Serdülőink jól helytálltak és a tinik is összeszedték magukat a második mérkőzésre. 

Bővebben...
Nyomtatás E-mail
Juniorjaink remek kezdése
2015. október 06. kedd, 07:57
Írta: Administrator   

Juniorcsapatunk hazai környezetben kezdte meg a bajnoki pontgyűjtést. Ez a csapatunk is nagyban átalakult, mert többen úgy gondolták, hogy leadják a szerelést. "Megfogyva bár, de törve nem" jelmondattal, remek bemutatóval rukkoltak elő fiataljaink. Lányaink helyenként látványos elemekkel tarkították a mérkőzést.

Széchenyi Kosárlabda Akadémia-Dávid Kornél KA 84-47 (28-12, 18-11, 22-14, 16-10)

SZKA: Jakubovics, Nagy R. 11, Horváth D. 5, Galba E. 8, Kerpics, Török Á. 24, Takács K., Tamás A., Horváth K. 10, Szűts B. 4, László B. 20, Szammer A. 2.

Laky Tibor, Fűzy-Antolovics Adél: - Huszonöt perc kontrollált játék elég volt a győzelemhez. Voltak a mérkőzésnek olyan szakaszai, amelyek kimondottan látványos megoldásokat és játékot mutattak.A „felnőtt” juniorok tartást és önbizalmat adnak a csapatnak, ami növeli az eredményességet és a csapatmorált is javítja. Lehetőségünk volt az előre játékunkat fejleszteni, pozitív visszajelzéseket kaptunk a sikereségre, ezért remélem, egyre bátrabban fogjuk használni ezeket.

Nyomtatás E-mail
Vállalható vereség a nyitányon
2015. október 06. kedd, 07:54
Írta: Administrator   

Megfiatalított kadettcsapatunk Szekszárdon kezdte meg a bajnoki évadot. Játékosaink kicsit megilletődve vágtak bele a mérkőzésbe. A mérkőzésre jellemző volt, hogy csak rövidebb szakaszokban tudtuk megvalósítani az edzéseken elsajátítottakat. A szabad labdákért való küzdelemben alulmaradtunk (62-35-re elvesztettük a lepattanó labdákért vívott versenyt) és a 31 eladott labda sem segített a siker eléréséhez. A hozzáállással nem volt probléma, így a felmerült hibáinkat kijavítva lesz esélyünk az eredményes szereplésre.

Eredmény:

Szekszárd-Széchenyi Kosárlabda Akadémia 82-60 (23-21, 22-14, 14-9, 23-16)

SZKA: Baffy 9/3, Komlósi 9/3, Rozmán 7, Gede 2, Téringer 6, Szirony 3, Kolozsváry-Kutas, Biczó 13, Rácz 5, Zágoni 3, Wunder 3.

Tullner Krisztián, Gálos László: - A támadásban megszerzett hatvan pontunkkal elégedettek vagyunk, azonban a nyolcvankét kapott pont rengeteg. Ez elkerülhető lett volna, ha a lepattanó labdák megszerzésében nem maradtunk volna alul ilyen nagy különbséggel, valamint nem adunk el annyi labdát. Mivel jó egyéniségekből áll a csapatunk, hibáinkat gyorsan ki tudjuk majd javítani.

Nyomtatás E-mail
Van még min dolgozni
2015. október 06. kedd, 07:48
Írta: Administrator   

Juniorcsapatunk a szlovákiai Somorján vett részt rangos tornán.

Eredmények:

Széchenyi Kosárlabda Akadémia-BKM Nitra 47-92 (13-20, 15-19, 13-21, 6-32)

SZKA: Szűts 1, Chapó, Galba 3, Kerpics, Takács 3, Komlósi, Chroméj 15, László 8, Szammer, Nagy 17, Bakó.

SBK Samorin-Széchenyi Kosárlabda Akadémia 84-32 (25-6, 17-4, 23-10, 19-12)

SZKA: Szűts 2, Nagy 2, Chapó 5, Galba, Kerpics,Takács 2, Komlósi 4, Chroméj 6, László 8, Szammer 3, Bakó.

Széchenyi Kosárlabda Akadémia-Widzew Lodz 55-69 (19-8, 11-17, 17-21, 8-23)

SZKA: Szűts 2, Chapó 6, Galba 12, Kerpics 1, Rabi 2, Takács 2, Komlósi 13, Chroméj 11, László 6, Bakó.

Széchenyi Kosárlabda Akadémia-Ring H18K 68-49 (16-6, 21-12, 19-12, 12-19)

SZKA: Szűts 7, Chapó, Galba 23, Rabi 2, Komlósi 16, Chroméj 10, Szammer 2, László 8.

Edző: Laky Tibor, Fűzy Antolovics Adél.

Az első meccsen ehezen indultunk, a félidőig tartottuk magunkat a harmadik negyed végére világos volt, hogy nem tudunk megújulni, ezért "nevelési szándékkal" rápihentünk az esti mérkőzésre. Várható volt, hogy a somorjai csapat szeretne visszavágni a két héttel ezelőtti vereségért, mi estére elvesztettük a két "felnőtt juniort" testben és sajnos lélekben is már sokkal korábban. Következésképpen belefutottunk egy "második Mohácsba". Nem működött semmi, mindent elfelejtettünk amit erről a játékról valaha tudtunk.

Az látszott, hogy a két szlovák csapat kiemelkedik a mezőnyből, na de ott vannak nekünk a lengyelek és a svédek... Másnap a lengyelek elleni mérkőzés sem úgy alakult, ahogy terveztük, nem tudtam szerkezetet tenni a pályára, maradt a küzdelem. A negyedik negyedre elvesztettem három meghatározó játékost, nem tudtuk akaratban felvenni a versenyt a nagyon lelkes ellenfelünkkel. Figyelve az eredményeket, és a lelkünket, a svédeket mindenképp meg kellett vernünk legalább 14 ponttal, hogy némi gyógyírt találjunk a sebeinkre. Körbeverésre készültünk. Egy kicsit minden más volt, elszántak voltak a lányok és nem kicsit dühösek magukra, erős "csakazértis" hangulat volt az öltözőben. Védekezést váltottunk, átálltunk zónára, ami pontosan és eredményesen működött, a megszerzett lepattanókból látványos és eredményes támadásokat vezettünk és a megfelelő különbséggel győzni tudtunk. Harmadik hely, serleg, mosolygó arcok, megjöttünk.

Mindenki számára egyértelmű tanulságai voltak a tornának,van min dolgozni…

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 24