CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail
Harmadik mérkőzés dönt
2017. április 09. vasárnap, 18:24
Írta: Administrator   

DVTK–CMB Cargo-UNI Győr 69–68 (19–20, 16–18, 19–16, 15–14)

Miskolc, NB I-es rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés. V.: Papp, Tőzsér, Ádám.

DVTK: CZANK 8/6, Horváth B. 3/3, Rasheed 11/3, SZÉCSI 12/3, T. JOVANOVIC 20/3. Cs.: Tomlinson 9, Adamecz 6. Edző: Maikel Lopez.

UNI Győr: Kiesel 6/3, Laklóth 8/6, LIKHTAROVIC 16/9, Varga Zs. 8, GOREE 11. Cs.: SIMON ZS. 19/15, Kovács V., Török Á., Edző: Völgyi Péter.

Bővebben...
Nyomtatás E-mail
Legyőzni a fáradtságot is
2017. április 07. péntek, 11:48
Írta: Administrator   

Csapatunk összességében magabiztosan győzte le az első meccsen a DVTK gárdáját, így egy alapszakaszbeli vereségért már törlesztett a miskolciaknak, akik a bajnokság első körében oda-vissza vertek bennünket. A második revans már azt jelentené, hogy bejut az elődöntőbe Völgyi Péter együttese, mely tovább fogyatkozott a csütörtöki első meccsen, a bemelegítéskor Zofia Hruscaková térde sérült meg.

Szlovák válogatottunk a kezdő ötösben még ott volt, de még a feldobás előtt lejött a pályáról, nem is tudott pályára lépni. Egyelőre úgy fest, a vasárnap esti összecsapást is ki kell hagynia. Mindez azt jelenti, hogy a diósgyőri alakulat mellett a fáradtságot is le kell győznünk, hogy lehetőleg jusson idő a pihenésre a remélt elődöntő előtt, s ne kelljen jövő szerdán pályára lépni a mindent eldöntő harmadik összecsapáson.

Nyomtatás E-mail
Előnybe kerültünk
2017. április 06. csütörtök, 16:03
Írta: Administrator   

CMB Cargo-UNI Győr-DVTK 74-57 (24-9, 16-15, 12-18, 22-15)

Győr, NB I-es rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés, 400 néző. V.: Kapitány, Jakab, Fodor.

UNI Győr: KIESEL 18/12, LAKLÓTH 8/6, Likhtarovic 7/3, Varga Zs. 5, GOREE 28. Cs.: Simon Zs. 8/6, Kovács V., Török Á., Edző: Völgyi Péter.

DVTK: Czank 3, Rasheed 12/3, RUFFIN-PRATT 17/6, Szécsi 3/3, Jovanovic 10/3. Cs.: Tomlinson 2, HORVÁTH B. 10/6, Győri, Adamecz. Edző: Maikel Lopez.

Bővebben...
Nyomtatás E-mail
Csak magunkra figyelünk
2017. április 05. szerda, 21:10
Írta: Administrator   

Csütörtökön a negyeddöntőkkel kezdődik a női NB I rájátszása. A párharc az egyik fél második győzelméig tart. Csapatunk 17 órakor a DVTK-t fogadja. A miskolci alakulat némi meglepetésre csak a hatodik helyen végzett az alapszakaszban, pedig a játékosállománya ennél előkelőbb helyre predesztinálja. Viszont ők voltak az egyedüliek, akik oda-vissza legyőztek bennünket, s ez mindenképpen óvatosságra kell hogy intse a Magyar Kupa-bronzérmest

„Való igaz, kétszer is megtréfáltak bennünket a miskolciak, akiknek most szeretnénk visszavágni. Az alapszakaszban kétszer ők győztek, most remélem, nekünk sikerül ennyiszer elkapni a DVTK-t. Az biztos, a lelkeknek jót tett, hogy összességében nem zártuk rosszul a Magyar Kupát, s az előző két évtől eltérően érmesek lettünk. Viszont nagyon megterhelő is volt ez a sorozat, s az nem annyira kedvező, hogy kilenc nap alatt kell öt meccset lejátszanunk. Kissé fáradt is a társaság, bár a vasárnapi meccs óta igyekeztünk kicsit frissíteni a játékosokon” – kezdte vezetőedzőnk, Völgyi Péter, aki szerint kulcskérdés lesz a csütörtöki meccs.

„Hazai pályán mindenképpen előnybe kell kerülnünk, s biztos vagyok abban, hogy ezért mindent meg is tesznek a játékosok, akik közül többeknek vannak kisebb problémái, de ezek egyike sem olyan, ami veszélyeztetné a játékukat” – tette hozzá a szakvezető.

A hírek szerint egyébként Miskolcon a korai kiesés az MK-ban – a csapat a Cegléd ellen már a negyeddöntőben befejezte a szereplést – csak olaj volt a gyenge bajnoki teljesítmény okozta tűzre. Ezzel azonban nem foglalkozunk, csak magára figyel a csapat, s arra, hogy sikerrel megvívja a párharcot, aminek a második összecsapása vasárnap 18.30-kor lesz Miskolcon. Ha szükséges, a harmadik meccset április 12-én 17 órakor játsszák Győrben.

Nyomtatás E-mail
Visszavágnánk a Diósgyőrnek
2017. április 04. kedd, 17:39
Írta: Administrator   

Csütörtökön 17 órakor a Diósgyőr ellen kezdi meg szereplését csapatunk a női NB I rájátszásában. A tét az elődöntőbe jutás, ehhez az egyik félnek két győzelmet kell szerezni. A párharc győztese aztán a címvédő Sopron ellen folytathatja a döntőért. Pár fordulóval a vége előtt azért könnyebb út nézett ki nekünk, de a Szekszárd elleni hazai, majd a ceglédi vereség végül az alapszakasz első helyébe került. Pedig a soproniakat mindkétszer sikerült legyűrni, amire eddig nem sűrűn volt példa, ezt megelőzően – mint Ludas Matyi Döbrögit – mindössze háromszor verte meg az UNI Győr, az ominózus 2011/12-es szezonban a döntőben aranyat ért az a három siker.

A csapat kapitánya, Laklóth Anna érthetően nagyon szívesen emlékszik arra az évre, nem különben arra, hogy a végjátékban mennyien szurkoltak a lelátón a csapatnak: „Már az elődöntőben a Pécs ellen a szokottnál jóval többen voltak kint, a döntőben pedig telt ház előtt is játszhattunk, s bár a negyedik meccsen sokan bíztak a végső győzelemben, akkor veszítettünk, de aztán az ötödik, soproni találkozón összejött a bravúr.”

A klubnál remélik, nézőkben most sem lesz hiány, a csapat megalkuvást nem tűrő játéka mindenképpen sokkal több nézőt érdemel(ne), s mint az öt évvel ezelőtti példa mutatja, a csapat jó hangulatban még nagyobb bravúrokra lehet képes.

Hogy ezúttal mit érünk el, nehéz megjósolni, az biztos, hogy harmadikként a negyeddöntőben élvezhetjük a pályaelőnyt, sikeres folytatás esetén viszont nagy valószínűség szerint ezzel a lehetőséggel nem tudunk majd élni.

„Nyilván jobb lett volna elsőként zárni az alapszakaszt, de igazán könnyű ellenféllel nem nagyon találkozhattunk volna. Különben is, annak idején Fűzy Ákosnak volt egy mondása: akkor kell jónak lenni, ha elolvad a hó. Nos, ezen túlvagyunk, a szezon java még csak most jön. Mindegy, mi volt az alapszakaszban, az számít, a rájátszásban hogyan szerepelünk. A miskolciakkal szemben van törleszteni valónk, hiszen két egylabdás meccsen maradtunk alul velük szemben, most itt a lehetőség a visszavágásra. Azt gondolom, azon a hullámvölgyön, ami éppen a Szekszárd- és a Cegléd-meccs idején ért el bennünket, túl jutottunk. Most nincs az a kettős terhelés, ami az Euroligával járt. Sokkal többet tudunk készülni egy-egy meccsre, még ha a play off menete is elég sűrű” – tette hozzá Laklóth Anna.

Az mindenesetre nagyon fontos, hogy sikerélménnyel, egy Magyar Kupa-bronzéremmel megyünk neki a bajnoki rájátszásnak.

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 211