CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail

A bronzért játszhatunk

2017. április 19. szerda, 16:50
Írta: Administrator   

CMB Cargo-UNI Győr-Uniqa-Sopron 65-83 (9-23, 20-18, 18-20, 18-22)

Győr, NB I-es elődöntő, 200 néző. V.: Kapitány, Frányó, Praksch.

UNI Győr: KIESEL 14, Laklóth 8/6, Likhtarovic 8/3, VARGA ZS. 11/3, GOREE 15. Cs.: Simon Zs. 6, Török Á. 3, Kovács V., Markó, Simon A. Edző: Völgyi Péter.

Sopron: Fegyverneky 3/3, TURNER 16/3, JOHNSON 18/3, CRVENDAKIC 20/3, GEORGE 18/3. Cs.: Weninger 2, Krnjic, Dubei, Határ 3, Ajdukovic 3. Edző: Sterbenz László.

A párharc végeredménye: 2-0 a Sopron javára.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, az első kosár a vendégeké volt, majd Varga triplája után mi vezettünk (5-4), a negyed közepénél viszont a vendégeknél volt az előny (7-9). Kicsit kapkodóvá vált a játék, Völgyi Péter kérte ki idejét, hogy kicsit nyugtassa a lányokat. A folytatás nem a legjobban alakult, 13-7-nél ráadásul Völgyi Péter kapott technikait reklamálásért, szerencsére csak egy pontot kaptunk ebből. Sajnos támadásban továbbra sem találtuk az ellenszert. A negyed utolsó felét 16-2-re nyerte a Sopron, Simon Zsófi az utolsó másodpercekben törte meg a kosárcsendet (9-23).

A második tíz perc is soproni kosárral kezdődött, Kiesel válaszolt hamar. Crvendakic triplájára Goree-tól jött egy kosár. Likhtarovic szerzett fontos triplát, Kiesel kétpontosa után pedig a lélektani tíz pontra csökkent a hátrányunk, időt is kért Sterbenz László (21-31). Varga találata után tovább szűkült az olló, nem hiányzott Johnson triplája. Állandósult a tíz pont körüli különbség, majd elég volt két elhibázott dobás, 39-25-nél jött is Völgyi Péter időkérése. A felzárkózás esélyét jelentősen csökkentette, hogy az első meccshez hasonlóan lepattanózásban jobb volt a Sopron (15-23). A félidő hajrájában egy Kiesel-büntető esett már csak (29-41).

A harmadik negyed ugyanúgy kezdődött, mint a második, soproni duplával, amire hamar válaszoltunk, igaz, most triplával, amit Laklóth emelt be. Csapatkapitányunk olyannyira belejött, hogy nem sokkal később is bedobott egy hármast (35-45). Továbbra is tíz pont a hátrány, erről nem tudtunk elmozdulni (41-51, 45-55). A negyed utolsó perce előtt Simon Zsófi szerzett labdát, végig is vitte a támadást, így végre tíz ponton belül voltunk, Sterbenz László időt is kért (47-55). Határ kosár plusz büntetője rosszkor jött, ahogyan Simon Zsófi kihagyott triplakísérlete is. A negyed Fegyverneky majdnem félpályás triplájával zárult (47-61).

Az utolsó felvonásban ismét a Sopron volt először eredményes, nálunk Goree szerzett kosarat. George triplája után a vendégek pillanati következtek, így a 33. perc elején 68-51 volt az Uniqa javára. Az utolsó öt perc előtt, 70-53-nál időt kért Vólgyi Péter. A hátralévő időben már nagy fordulat nem következett be, a magassági fölényét érvényesítő Sopron bebiztosította győzelmét, ezzel a döntőbe jutását, míg mi a 3. helyért játszhatunk majd.

Völgyi Péter: - Az erősebb csapat jutott be, szerettük volna jobban megszorongatni őket, de az első félidő kapkodó támadójátéka miatt végig futnunk kellett az eredmény után.

Sterbenz László: - Sikerült a terveiknek megfelelően játszanunk, szerintem megérdemelten játszhatjuk a klub sokadik bajnoki döntőjét. Nagyon várjuk már a szekszárdiakkal való találkozást.