CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail

Csak győzelemmel marad esély

2017. április 18. kedd, 14:19
Írta: Administrator   

Szerdán 18 órakor csapatunk a Magvassy-csarnokban(!!!) az Uniqa-Sopront fogadja a női NB I elődöntőjében. A párharcban 1–0-ra a címvédő soproniak vezetnek, így az újabb győzelmükkel ők jutnának a döntőben. A mi célunk, hogy kiharcoljuk a harmadik összecsapást.

Csapatunk abban a reményben vág neki a szerdai mérkőzésnek, hogy harmadik, mindent eldöntő összecsapásra „kényszerítse” a soproniakat – s persze saját magát –, így marad csak esélyünk ugyanis a döntőbe jutásra. Ahhoz, hogy ezt elérjük, mind egyéni, mind csapatszinten sokkal többet kell mindenkinek hozzátennie. Nincsen egyébként könnyű helyzetben a gárda, ugyanis szűk rotációval kell végigküzdeni a mérkőzéseket, Hruscaková kiválását különösen a palánkok alatt érezzük meg.

„Nagyjából két negyedig bírtuk a tempót a soproniakkal, de utána kiütközött az az erőltetett menet, melyhez sajnos kevesen vagyunk, s erőtartalékaink is fogyóban vannak. Az első meccsen a lepattanózásban maradtunk alul nagyon, ellenfelünk ugyanis egyértelmű magassági fölényben van, így sokszor a kizárásokkal sem tudtuk megakadályozni, hogy megszerezzék a palánkról lecsorgó, lepattanó labdákat. Nyilván ez a helyzet a szerdai meccsre sem változik meg, egyik játékosunk sem nő akkorát egyik napról a másikra, de még többet harcolni tud, illetve fontos lenne sokkal pontosabban dobni. Elvégre egy kosárnál nincs jobb megoldás. Ezen felül pedig jól kell beosztani az erőnket, mert csak úgy van esélyünk a győzelemre” – fogalmazott vezetőedzőnk, Völgyi Péter.

Van még bennük tartalék

Az elsőnél szorosabb mérkőzésre számít Sterbenz László, a soproniak vezetőedzője, aki úgy véli, csapatának vannak még tartalékai.

„A szerkezeti előny, a magassági fölény adott, próbáltuk, s próbáljuk kihasználni, ennek köszönhetően nyertük a lepattanóharcot is. Több játékost is szerepeltettünk, mint ellenfelünk, ami elvben szintén kedvezhet nekünk. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy teljesen más lesz a szerdai mérkőzés, mint volt a múlt szombati. Most ellenfelünk játszik otthon, s egészen más a megszokott környezetben, mint idegenben pályára lépni. Nyilván a győriek mindent megpróbálnak, mindent elkövetnek majd, hogy életben tartsák reményeiket, ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy bár az első mérkőzést nagy különbséggel nyertük, van még tartalék a csapatomban. Volt például olyan játékelem, amelyben sokkal jobban szokott teljesíteni a csapat annál, amit az első elődöntőn mutatott, ez pedig a távoli dobások. Sopronban tizenhárom kísérletből csupán egy volt sikeres, bízom benne, Győrben jobban céloznak majd a lányok, s abban is: idegenben is sikerül nyerni, s lezárjuk a párharcot” – mondta Sterbenz László.