CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail

Húsz percig bírtuk erővel

2017. április 15. szombat, 19:14
Írta: Administrator   

Uniqa-Sopron-CMB Cargo-UNI Győr 80-53 (20-22, 21-9, 18-11, 21-10)

Sopron, NB I-es elődöntő, 1. mérkőzés, 500 néző. V.: Földházi, Söjtöry, Jakab.

Sopron: Fegyverneky 1, TURNER 20, Johnson 9/3, GEORGE 14, Krnjic. Cs.: HATÁR 10, CRVENDAKIC 14, Dubei 4, Weninger 2, Ajdukovic 2, Czukor 2, Bakó. Edző: Sterbenz László.

Győr: Kiesel 11/3, LIKHTAROVIC 13/3, Laklóth 7/3, Varga 6, GOREE 8. Cs.: Simon Zs. 2, Török Á. 5, Kovács V., Markó, Simon A. Edző: Völgyi Péter.

Ügyes akció végén Varga Zsófia szerzett vezetést, hasonlóan szép támadást követően George egyenlített. Amint az várható volt a Sopron egész pályás letámadással próbálta fárasztani a szerdán még fölöttébb nehéz negyeddöntőt vívó csapatunkat. Az Uniqa próbálta kihasználni magassági fölényét, ám pontatlanok voltak a bejátszások, amelyeket nemegyszer sikerült elhalásznunk, s a pontokat kettesével "szállító" Varga, valamint a triplát szerző Kiesel, Laklóth és Likhtarovic révén 13-7-re elléptünk a negyed közepén, időt is kért Sterbenz László. Johnson verte meg betörésből a győri zónát, s egy 6-0-ás hazai rohammal egyenlő lett az állás. A szakasz hajrájában váltva estek a kosarak,  Simon Zsófi és Kiesel vezérletével tíz perc után mi vezettek két ponttal.

Crvendakic kosarával kezdődött a második negyed, pontatlanná váltunk támadásban, fordított is a címvédő, majd Goree bravúros, Határ fölött szerzett bravúros kosárral egyenlített. Turner is kezdett belelendülni, Völgyi Péter pedig időkéréssel próbálta megtörni a negyedet 6-2-vel kezdő Sopron lendületét. Goree próbálta versenyben tartani csapatunkat. A 14. percben Laklóth megkapta harmadik személyijét. A szakasz közepén 26-26 után a kosarakat szerző, gólpasszokat kiosztó Turner vezérletével egy 10-1-es rohamot bemutatva ellépett az Uniqa, hiába kért közben Völgyi Péter rövid időn belül másodszor is időt. Hosszú idő után Likhtarovic révén szereztünk mezőnykosarat. A szakasz hajrájában Crvendakic büntetői után 10 pontosra nőtt a hazai előny, a félidő hajrája az ő és Likhtarovic dobópárbaját hozta.  A félidő tízpontos hazai vezetéssel zárult. Az utolsó akciónál személyi hibát reklamáló Johnson ellen a félidő lefújása után technikait ítéltek a játékvezetők.

Simon kihagyta a büntetőt a második félidő elején, amelyet mindkét együttes kapkodva kezdett. Az első tapsot George kapta, aki Simonnak a palánk és a gyűrű közé beszoruló labdáját kiütötte. Az első kosárra két másodperc híján három percet kellett várni szünet után, miközben mindkét oldalon ajtó-ablak ziccerek maradtak ki. Kiesel talált be, s varázsütésre felpörgött a játék. Varga villant, hét pontra feljöttünk, de Turner és George révén tartotta előnyét a Sopron. A negyed közepén Johnson megszerezte a soproni csapat első tripláját. A szakasz hajrája a hazaiaké volt, akik egy 10-3-as rohammal befejezve a negyedet közel húszpontosra növelték előnyüket a záróetap előtt. 

Ennek elején Határ blokkolta látványosan Goree dobását, hamar húsz pont fölé nőtt a hazai előny, amikor Török egy kiosztás után, másfél perc elteltével, megszerezte a negyedben az első kosarunkat. A hajrában már mindkét edző a következő mérkőzésre gondolva próbálta pihentetni csapata kulcsjátékosait.

Folytatás szerdán 18 órakor Győrben. Ahhoz, hogy maradjon esélyünk a döntőbe jutásra, győznünk kell.

Sterbenz László: - A második negyedtől sikerült uralni a palánkok alatti területet, s ez nyugalmat adott a támadójátékhoz - és egy kicsit a húsvéti ünnepekhez is.

Völgyi Péter: - A második negyed közepéig tudtuk felvenni a versenyt lepattanózásban a Sopronnal, addig tudtuk tartani vele a lépést. A folytatásban már nem nagyon volt labdánk ahhoz, hogy megfogyatkozott palánk alatti rotációnkkal próbáljunk egy ebben a szerkezetben esetlegesen sikerre vezető gyors, lendületes játékot játszani. A harmadik negyed közepére eldőlt a meccs, attól kezdve már mindkét csapat a második összecsapásra gondolt.

Határ Bernadett: - Az első félidőben akadtak problémáink a védekezéssel és a lepattanók megszerzésével, de szünet után sikerült ezeket orvosolni, s ekkor már a dobásaink is bementek.

Török Ágnes: - Ezen a mérkőzésen a Sopron érvényre juttatta fizikai fölényét, jó védekezésével széttördelte a játékunkat.