CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail

Új kosárlabdapálya Adyvárosban

2017. április 13. csütörtök, 16:38
Írta: Administrator   

Új kosárlabdapálya épül Adyvárosban, a Kodály Zoltán utca és az Ifjúság körút közötti zöldterületen. A győri önkormányzat és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) közös beruházásában megújul a több mint negyvenéves, balesetveszélyessé váló betonpálya.

Mint azt Radnóti Ákos, Győr alpolgármestere elmondta, a szabványméretű kosárlabdapálya keresztben streetballpályaként használható majd. Hozzátette: nem lehet amellett elmenni, hogy a kosárlabda a világ egyik legnépszerűbb és a futball mellett tömegesen a legkönnyebben játszható sportág, így jól kiegészíti a Barátság Sportpark labdarúgópályáit. Emellett megújul a környék is, a kerítéssel elzárt területre új ülőfelületek kerülnek, emellett a közvilágítástól függetlenül kap megvilágítást a szabadtéri pálya. A munkálatok a tervek szerint május végére, június elejére fejeződnek be.

A városrész képviselője, Gancz Tamás azt emelte ki, hogy sok panaszt kaptak a lakóktól, miszerint elavulttá vált nemcsak a betonpálya, hanem a betonpadok sem szolgálták már azt, amire eredetileg tervezték. Azt gondolják, a környéken lévő két iskola - Móra és Fekete - tanulói mellett az óvodások is használják majd, emellett pedig természetesen a lakótelepen élő fiatalok is sportolhatnak itt.

Fűzy András, a CMB Cargo-UNI Győr társadalmi elnöke is ott volt a bejelentésen. Klubunk első embere azt emelte ki, hogy a város régóta kiemelt partnere a klubnak, s ez a projekt jól illeszkedik MKOSZ azon törekvéseibe, mely a csarnokok építése mellett a kültéri pályák létesítését is szorgalmazza, éppen a tömegbázis szélesítése érdekében. A sportvezető azt is elmondta: a már említett Móra- és Fekete-iskolával több mint nyolc éve ápolnak partneri viszonyt, így biztosan az ő örömüket is szolgálja majd ez a létesítmény, mely bruttó 25 millió forintba kerül taós és támogatói forrásból, emellé a város bruttó tízmillióból szépíti meg a környéket és építi ki a pálya világítását.