CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail

Elődöntősök vagyunk

2017. március 31. péntek, 16:06
Írta: Administrator   

CMB Cargo-UNI Győr-Szekszárd 67-53 (14-9, 21-19, 18-5, 14-20)

Pécs, Killik László Női Magyar Kupa, negyeddöntő. V.: Földházi, Kapitány, Mészáros.

UNI Győr: KIESEL 16/6, LAKLÓTH 8/6, LIKHTAROVIC 12/6, Hruscaková 2, Goree 4. Cs.: SIMON ZS. 21/9, Varga Zs. 4, Török Á., Kovács V., Markó. Edző: Völgyi Péter.

Szekszárd: Studer Á. 11/3, Theodoreán 10/6, Erkic 2, Lisec 9/3, PIRSIC 11. Cs.: Bálint 2, Gereben 2, Mansaré, Daniel 6, Tamis. Edző: Zeljko Djokic.

A bajnoki alapszakasz-győztes Szekszárd kezdett egy kicsivel jobban, de 7-3-as vezetésük után csináltunk egy 10-0-ás rohamot, mellyel hat ponttal elléptünk, s az első szakasz után is öttel több pont állt a nevünk mellett. A második tíz percben mi dobtuk az első kosarat, de a Tolna megyei alakulat nem adta olcsón a bőrét, s egy pontra felzárkózott (18-17). A lehető legjobbkor jött Simon Zsófi triplája, ami után állandósult a 3-5 pontos vezetésünk, sőt, mivel a félidő hajrája nekünk jött ki jobban, a nagyszünetre 35-28-as vezetéssel vonulhattunk.

A szezon során több alkalommal is a harmadik negyed volt számunkra kritikus, bár a legutóbbi bajnokinkon a Vasas otthonában éppen a fordulás után tudtunk fordítani. Szerencsére ez a tíz perc megint nekünk sikerült jobban. Nem estek sűrűn a kosarak, 38-32 után meg szinte csak mi voltunk eredményesek. A negyed hátralévő idejében a mi 15 pontunkra mindössze egy büntetővel tudtak felelni a szekszárdiak, így tulajdonképpen a zárónegyed előtt el is dőlt a találkozó (53-33). Az utolsó felvonásban már kicsit spóroltunk az erőnkkel, ami kell a szombati, Sopron elleni elődöntőben, ezért valamivel közelebb zárkóztak Zeljko Djokic tanítványai, de a mérkőzést nem tudták izgalmasabbá tenni, így a győzelmünk nem forgott veszélyben.

Völgyi Péter: - Két negyeden keresztül extrán tudtunk védekezni, s ekkor elbizonytalanítottuk a szekszárdiak kulcsjátékosait. Fontos volt, hogy könnyű kosarakat is szereztünk, valamint a hárompontos vonalról is jól dobtunk. Úgy vélem, jól játszottunk, régen nyújtottunk ilyen teljesítményt. Sokat kivett belőlünk ez a meccs, most az a legfontosabb, hogy amennyit tudunk, kipihenjünk ebből a Sopron elleni elődöntőre.

Völgyi Péter: - Két negyeden keresztül extrán tudtunk védekezni, s ekkor el tudtuk bizonytalanítani a szekszárdiak kulcsjátékosait. Fontos volt, hogy könnyű kosarakat is szereztünk, valamint a hárompontos vonalról is jól dobtunk. Úgy vélem, jól játszottunk, régen nyújtottunk ilyen teljesítményt. Sokat kivett belőlünk ez a meccs, most az a legfontosabb, hogy amennyit tudunk kipihenjünk ebből az elődöntőre.