CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail

Idén utoljára az Euroligában

2017. február 21. kedd, 11:13
Írta: Administrator   

Csapatunk szerdán 18 órakor hazai környezetben a Dinamo Kurszk ellen fejezi be Euroliga-szereplését. Tétje ennek a találkozónak nincsen, hiszen már eldőlt, hogy mi a csoport utolsó helyén végzünk, míg az eddig még hibátlan orosz gárda a nyolcas élén zárja a küzdelmeket. Az esélyes egyértelműen a sztárokkal felálló Kurszk, ráadásul nekünk a bajnokságra kell már nagyobb figyelmet fordítani, hiszen vasárnap az alapszakaszbeli helyezést nagyban befolyásoló rangadót játszunk a Szekszárddal.

Völgyi Péter vezetőedző így várja a szerdai összecsapást: "Kettős érzés van bennem, egyrészt sajnálom, hogy vége az Euroligának, jó volt hétről hétre ilyen szintű csapatok és játékosok ellen készülni, illetve pályára lépni. Másrészt viszont érződik a csapaton, hogy az utolsó erőtartalékokat kell előszednünk, hogy bírjuk a kettős terhelést. Az elmúlt napokban pedig még az influenzával is meg kellett birkózni több játékosunknak, Simon Zsófi például a BEAC-meccset ki is hagyta, s Goree is betegen vállalta a játékot. A prioritás egyértelműen a bajnokság, de a Kurszk ellen is szeretnénk helytállni. Ehhez elsősorban az kell, hogy a lepattanózásban és a kizárásokban jobbak legyünk, mint a kinti meccsen. Ott gyűrű alól - akár második szándékból - sok kosarat kaptunk, így hiába voltak jó periódusaink, a vége sima vereség lett. Ha ezekben a dolgokban előbbre tudunk lépni, akkor játszhatunk egy jó mérkőzést az orosz sztáralakulattal."

A játékosok közül a télen érkezett Markó Dorina arról beszélt, hogy neki már az nagy ugrás volt, hogy a Vasasból Győrbe került: "Az Euroliga teljesen más, mint a magyar bajnokság, s nekem azt is meg kellett szoknom, hogy egy teljesen más, sokkal profibb közegbe kerültem. A Vasasnál napi egy, itt sokszor napi két edzés van. Teljesen más egy tréning, a meccsekre való felkészülés, egy szóval minden. Nem volt könnyű ebbe belerázódni, de igyekszem felvenni a ritmust, s talán napról napra egyre inkább sikerül beilleszkednem a csapatba."

A fiatal játékos egyébként egy fővárosi gimnázium magántanulójaként a kosárlabdával párhuzamosan az érettségijére is készül, így nem unatkozik akkor sem, ha éppen nem edzésen vagy meccsen van.