CMB CARGO

UNI Győr

2016/2017

 

Utánpótlásunk honlapja:

unigyor logo rgb-01

www.szechenyikosarakademia.hu

Nyomtatás E-mail

Török Ági a FIBA naptárában

2017. február 21. kedd, 08:39
Írta: Szabó Gábor   

Török Ágnes, csapatunk fiatal játékosa bekerült a nemzetközi szövetség (FIBA) idei naptárába. A korosztályos válogatott kosaras két világversenyre is készül, emellett pedig klubunkkal is komoly céljai vannak.

tagi

Nagy megtiszteltetésben részesült Török Ágnes, akit „Miss Novembernek” választották a nemzetközi szövetség naptárát összeállítók.

„Hatalmas meglepetés volt számomra, hogy ilyen »karriert« futott be a képem – kezdte Török Ágnes. – Ismertem, láttam, hogy ilyen fotó készült rólam. Megmondom őszintén, már akkor nagyon tetszett, mert ritka pillanatot kapott el. Nem sűrűn jön ki belőlem ennyire az érzelem, így örültem, hogy megörökítette egy fotós.”

A kép egyébként a tavaly szeptemberi 3x3-as Európa-bajnokságon készült, melyen a magyar válogatott – soraiban Törökkel – ezüstérmet szerzett. A fináléban a franciák 11–10-re múlták felül a magyar fiatalokat.

Török Ágnes a csapattal mozgalmas időszak vége felé jár, hiszen hetente két meccs vár a lányokra. Hétközben az Euroligában, hétvégente a magyar bajnokságban kell teljesíteniük a játékosoknak.

„Ennek megfelelően vannak hullámvölgyek a csapat életében, de szerencsére a múltkor sikerült javítanunk a hazai Diósgyőr elleni vereséget, hiszen utána nyertünk Sopronban, így megint jó pozícióban vagyunk, főleg, hogy azóta újabb két meccset nyertünk, legyőztük többek között a másik rivális PEAC együttesét is” – folytatta Török Ágnes, aki egyike azon kevés fiatalnak, aki az Euroligában hétről hétre megmutathatja magát.

„Valóban nincsenek sokan a korosztályunkból, éppen ezért nagy dolog, hogy én ennyi lehetőséget kapok. Ezeken a meccseken lehet a legtöbbet tanulni, s mindent meg is teszek annak érdekében, hogy minél jobb játékos legyek” – tette hozzá a kosaras, aki a tervek szerint nyáron sem pihen majd.

„Tavaly az Európa-bajnokságon ötödik lett a válogatott, ezzel pedig jogot szereztünk az U19-es vb-n való indulásra, melyet az olaszországi Udinében rendeznek majd meg. Ezenfelül abban is bízom, hogy az U20-as válogatott tagjaként a portugáliai Európa-bajnokságon is ott lehetek majd” – beszélt távolabbi terveiről Török Ágnes, akinek a tanulás is nagyon fontos.

„Jelenleg a Széchenyi-egyetemen vagyok hallgató nemzetközi tanulmányok szakon. Bár nem mostanában tervezem a visszavonulást, de például a sportdiplomáciában el tudnám majd magamat képzelni. A tanulás mindig is fontos volt egyébként számomra, szüleim úgy neveltek, hogy erre is ugyanannyi figyelmet fordítsak, mint a sportra” – mondta végezetül a kosárlabdázó, aki angolul jól beszél, emellett pedig franciául és olaszul is tanul.

Fotó: Gergó András