Győzelem némi izgalommal

CMB Cargo-UNI Győr-PEAC 69-65 (17-10, 20-16, 19-15, 13-24)

Győr, NB I-es mérkőzés, 200 néző. V.: Földházi, Benczur, Varga-Záray.

UNI Győr: CZANK 10/6, Fields 7, Török Á., KRIVACEVIC 14/3, Goree 10. Cs.: Markó, SIMON ZS. 12/6, SZTEPANOVA 10, Varga Zs. 6, Szabó P., Edző: Völgyi Péter.

PEAC: Mandic 4, Tenyér, RAKSÁNYI 14/6, IMOVBIOH 20, Vucurovic. Cs.: ROBERSON 17/15, LICSKAI 10/6, Szücs L., Szücs R. Edző: Gabriel Carrasco.

Jól kezdtük a mérkőzést, a negyed közepén 9-4-re vezettünk. A folytatásban egy pécsi kosarat leszámítva percekig nem talált be egyik fél sem a gyűrűbe. A csendet a vendégek törték meg előbb, majd a vezetésért is támadhatott a Pécs, de helyette szerencsére mi dobtunk kosarat. Goree után Krivacevic is eredményes volt, jött a pécsi időkérés. Szerencsére megint mi dobtunk kosarat (15-8). A negyed legvégén egy-egy kosár esett mindkét oldalon (17-10).

A második szakaszt Varga Zsófi duplája vezette fel, amire Roberson triplával válaszolt. Ismét megakadtunk támadásban, de Goree fontos pillanatban szerzett szép kosarat (23-16). A negyed közepénél egy újabb pécsi tripla után már csak kettővel vezettünk (23-21). Fields büntetői nagyon kellettek, Raksányié a túloldalon kevésbé. Raksányi egy hármast is beemelt, egy pontra felhozva csapatát, Sztepanova duplája és Czank hármasa után időt kért a pécsi edző (19. perc: 32-26). Fields kosár plusz büntetője után megint megnyugtató volt az előny, Simon Zsófi labdaszerzése után pedig tíz pont fölé nőtt a különbség a szünetre (37-26).

A félidő első kosara is Simon Zsófiáé volt, ráadásul triplát ért. Majd nem sokkal utána ismét a félkörön kívülről talált be (43-28). A negyed közepéhez érve tíz ponton belülre kerültek a vendégek, amikor Krivacevic dobott egy hármast, Fields pedig végignyargalt a pályán, s úgy dobott ziccert. Jött is a pécsi időkérés (50-36). Állandósult a különbség, sőt, egy perccel a negyed vége előtt 56-38-ra vezettünk. A szakasz hajráját egy triplával ugyan megnyerte 3-0-ra a PEAC, de így is tisztes távolságban voltunk az utolsó felvonás előtt (56-41).

Sztepanova kosarával növeltük előnyünket, az első két percben ez az egy kosár született a negyedben. A folytatásban sem szórták meg magukat a csapatok, ami jó volt, mert nem tudtak közelebb kerülni hozzánk a vendégek (36. perc: 62-45). Egy 6-0-ás baranyai roham láttán Völgyi Péter kért időt. Licskai, majd Roberson triplájával hosszú idő után ismét tíz ponton belül volt a PEAC, megint időt kért Völgyi Péter (62-57). Simon Zsófi hosszú kosárcsendet tört meg, a legjobbkor. Bár végig kézben volt a meccs, a végén hagytuk felzárkózni a PEAC-ot, így végül nagy izgalmak közepette sikerült megnyerni a mérkőzést.

Völgyi Péter: – Ezúttal a védekezésünk működött jobban. A végén már megnyert találkozót tettünk magunk számára izgalmassá.

Gabriel Carrasco: – Hullámzó volt a védekezésünk, ennek köszönhetően kerültünk nagyobb hátrányba. A végén fel tudtunk zárkózni, de az utolsó percekben már nem sikerült fordítani. Ennek ellenére a csapatnak volt tartása, s megmutatta, hogy tud kosárlabdázni.