Fontos lenne a győzelem

Csütörtökön 18 órakor csapatunk az egyetemi csarnokban Európa-kupa-mérkőzésen fogadja a belga Namur gárdáját. Eddig egy-egy győzelemmel és vereséggel állunk, ellenfelünk mindkét meccsét megnyerte.

Folytatódik az erőltetett menet csapatunk számára. A hétvégi bajnoki rangadók között hét közben a nemzetközi porondon vár fontos mérkőzés a lányokra. Ezúttal a belga Namurt kellene két vállra fektetni, mert mint azt vezetőedzőnk, Völgyi Péter elmondta: a továbbjutás kivívásához a hazai mérkőzéseket mindenképpen hozni kellene.

„Nem lesz könnyű dolgunk, a belgák nagyon stabil, kulturált kosárlabdát játszanak, s fontos elem a játékukban a külső dobás. Ezt kell megakadályoznunk, s ezekből megkontrázni őket. Emellett pedig a palánk alatti harc is kulcsfontosságú lesz. Az mindenképpen pozitívum, hogy a sűrű program közepette legalább utaznunk nem kell, viszont a sérülések kicsit nehezítik a dolgunkat. Jó hír, hogy minden bizonnyal Simon Zsófia játszhat, kedden ugyanis már edzett, s megpróbálkozik az edzéssel és várhatóan a játékkal Czank Tímea is. Ők azért nagyon kellenek a rotációnkba” – fogalmazott Völgyi Péter.

Krivacevic Tijana szerint ott kell folytatnunk, ahol a Sopron és a Nantes ellen abbahagytuk: „Ezeken a meccseken bizonyítottuk, hogy bárkit képeske vagyunk legyőzni. Nehéz dolgunk lesz a belgák ellen, de úgy kell hozzáállnunk a mérkőzéshez, hogy nem is lehet más a vége, mint a győzelem.”

Czank Tímea a bokasérüléséről beszélt elsősorban: „Úgy fest, talán pályára tudok lépni, előtte még azért egy edzésen kipróbálom, mennyire fáj a lábam, de ha tehetem, ott leszek a pályán.”

A két csapat két évvel ezelőtt is egy csoportban szerepelt az Európa-kupában. Akkor nem termett sok babér a számunkra, mindkét meccset szoros küzdelemben elveszítettük. Belgiumban 80–74-re, Győrben 74–62-re győzött a Namur.

Béki Gábor ügyvezető annyit mondott, bíznak a szurkolók támogatásában: „Az elmúlt meccseken a lányok sok segítséget kaptak a lelátóról, ez rengeteget jelent számukra egy-egy kiélezett pillanatban, most is várjuk a drukkereket.”