Fájó vereséggel kezdtünk

Saint-Amand-CMB Cargo-UNI Győr 77-70 (11-18, 19-13, 30-15, 17-24)

Saint-Amand- Les-Eaux, női Európa-kupa-mérkőzés, J csoport, 1. forduló. V.: Mattioli (olasz), Bejat (norvég), Sakaci (török).

Saint-Amand: MARIZY DIEME 13/3, Garcia Salinero 8, Fouasseau 5/3, BRUNER 15, SULCIUTE 16/3. Cs.: TETEMONDOVA 14/6, Duprez, Mbuyamba Tshimanga 1, Marie 1, Ngo Ndjock 4. Edző: Fabrice Fernandes.

UNI Győr: Czank 5/3, FIELDS 24/3, Varga Zs. 4, Krivacevic 7, GOREE 10. Cs.: Simon Zs. 8, SZTEPANOVA 10, Török Á. 2. Edző: Völgyi Péter.

Jól kezdtük a találkozót, az első negyedben gyakorlatilag csak mi vezettünk, 6-6-nál volt utoljára együtt a két csapat, s folytatásban viszont elléptünk ellenfelünktől, s tíz perc alatt megnyugtató előnyre tettünk szert.

Sajnos ezt elég hamar elkótyavetyéltük a második szakaszban. A negyed felénél már a hazaiak vezettek (21-20), s egészen a félidőig ez a helyzet nem változott: mi futhattunk az eredmény után. A játékrész hajrájában aztán Sztepanova két duplájának köszönhetően végül egypontos vezetéssel vonulhattunk pihenőre (30-31).

A harmadik szakaszban 36-36-ig fej fej mellett volt a két csapat, ám innen egy 13-2-es rohanással elhúzott a hazai alakulat (49-38), mely ebben a tíz percben összesen annyi pontot dobott, mint az első kettőben, s jelentős előnyre tett szert a zárófelvonás előtt (60-46).

Az utolsó szakaszban telt az idő, a hátrányunk azonban nem lett kisebb, tíz pontra is egyszer tudtunk felzárkózni (67-57), de három perccel a vége előtt mínusz 14-nél időt kért Völgyi Péter. Begyújtottuk a rakétákat, s 73-65-nél a francia edző kért időt. Az utolsó két percen belülre érve Fouasseau triplájával, valamint Krivacevic három kihagyott büntetőjével gyakorlatilag eldőlt a találkozó (77-67). Csapatunk így vereséggel kezdte szereplését az Európa-kupában.

Völgyi Péter: – Győzelmi esélyt szalasztottunk el, az első félidőben jól és fegyelmezetten védekeztünk, ennek is volt köszönhető, hogy ha kevéssel is, de vezettünk. A harmadik negyedben azonban megkaptuk azokat a lerohanásos kosarakat és triplákat, amelyeket szerettünk volna elkerülni. A vereség ellenére is voltak pozitívumok, leszedtünk tizennégy támadó lepattanót, s ha kicsit jobban büntetőzünk a végén, még jobban visszajöhettünk volna a mérkőzésbe. Sok idő nincs a kesergésre, hiszen jön az újabb erőpróba.