Fájó vereséget szenvedtünk

CMB Cargo-UNI Győr-Szekszárd 74-79 (26-25, 22-20, 12-16, 14-18)
Győr, NB I-es mérkőzés, 300 néző. V.: Pálla, Farkas, Vida.
UNI Győr: CZANK 14/6, Fields 15/3, Török Á. 5/3, KRIVACEVIC 13, Goree 4. Cs.: VARGA ZS. 17/9, Markó 5/3, Sztepanova 1. Edző: Völgyi Péter.
Szekszárd: Studer Á. 6/3, OBLAK 21/6, Gereben 5, Mansaré 6, McCall 7. Cs.: KRNJIC 17, Bálint 8/6, Erkic 2, THEODOREÁN 7/3. Edző: Zeljko Djokic.

Az első negyed elején rendre a Szekszárd vezetett, az 5. percben Czank kosara után volt először nálunk az előny (10-9). Czank lendületben maradt, fontos triplát emelt be (15-11). Két és fél perccel a vége előtt ismét egyenlő volt az állás (19-19), de Czank ismét a hárompontos vonalon kívülről volt eredményes. Markó is távolról talált be, így megint elmentünk öt ponttal (26-21). A pontban gazdag negyed végül 26-25-ös vezetésünknél zárult.
Szekszárdi kosárral kezdődött a második tíz perc, majd Bálint triplát dobott (26-30). Goree büntetőből szerezte a szakaszban az első pontjainkat, Krivacevic meg kiegyenlített. Nem bírtak egymással a csapatok, a 15. percben 34-34-et mutatott az eredményjelző, Völgyi Péter pedig kikérte idejét. Fields szó szerint kiharcolt magának egy kosarat, így ismét előnybe kerültünk, de hamar jött az egyenlítés. Felváltva vezettek a csapatok, a félidő hajrájában nekünk jött ki jobban a lépés, s hárompontos vezetéssel mehettünk az öltözőbe (48-45).
Varga Zsófia kezdte a pontgyártást a fordulást követően, majd Krivacevic folytatta. Nem tudtunk megnyugtató előnyt kovácsolni ebből, mert a szakasz közepénél háromra feljött a Szekszárd (25. perc: 52-49), majd egy triplával ki is egyenlített. Völgyi Péter időt is kért. Varga Zsófia volt hidegvérű a büntetőknél, s egy hármast is beemelt, így megint vezettünk. Török Ági is fontos pillanatban dobott kosarat a félkörön kívülről (28. perc: 60-56). A szekszárdiak ismét visszakapaszkodtak, s fél perccel a negyed vége előtt fordítottak (60-61).
Az utolsó felvonásban Fields másfél perc után szerezte az első kosarat, hamar jött a válasz a túloldalon, sőt, három ponttal ellépett a Szekszárd (62-65). Studer triplája nem jött jókor, majd eladtuk a labdát, amiből újabb hármast dobott a Szekszárd (64-71). Völgyi Péter kért időt megint. Fields két szép kosarával két pontra jöttünk fel (69-71). Varga is kintről volt eredményes, de ismét gyorsan válaszoltak a vendégek (72-75). Több egyenlítési kísérlet után Oblak eldöntötte. Csapatunkon kijött az elmúlt másfél hét erőltetett menete, s a csütörtökon megsérült Simon Zsófia is nagyon hiányzott a rotációból, s a második félidőben Czank bokasérülése is nehezítette a dolgunkat, bár irányítónk az utolsó negyedben vissza tudott menni a pályára, s kosarat is szerzett.

Völgyi Péter: – Az első félidő a támadásról szólt, abban mi voltunk kicsivel jobbak. A másodikban a védekezés dominált, ebben egy kevéssel alulmaradtunk, de ami jobban fáj, hogy újabb játékost veszítettünk el sérülés miatt.
Zeljko Djokic: – Új, fiatal csapat vagyunk, még idő kell, hogy összeérjünk, de ez a nagyszerű győzelem mutatja, hogy jó csapat leszünk.