(Magyar) Rossz rajt után vereség

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CMB Cargo-Namur 72-82 (18-26, 15-19, 18-20, 21-17)

Győr, Európa-kupa-mérkőzés, J csoport, 3. forduló, 400 néző. V.: Smiljanic (szerb), Tomasovic (szlovák), Webb (brit).

UNI Győr: Czank 2, Fields 2, Varga Zs. 7/3, KRIVACEVIC 18/3, Goree 9. Cs.: SIMON ZS. 23/15, Markó 3/3, Sztepanova 2, Török Á. 6/3. Edző: Völgyi Péter.

Namur: ORTIZ 16/6, Bestagno 5/3, HENDRICKX 14/3, WILLIAMS 22, Vesterberg 3. Cs.: DAY 15, Mestdagh 4/3, O’Sullivan 3. Edző: Philip Mestdagh.

Goree kosarával mi szereztünk vezetést, a folytatásban viszont a belgák voltak a pontosabbak, az 5. perc elején 12-4-re elléptek. Időt is kért Völgyi Péter, de egy újabb vendégtriplával folytatódott a mérkőzés. A hosszas kosárcsendünket Krivacevic törte meg egy büntetővel (5-15). Állandósult a tíz pont körüli különbség, nálunk Krivacevic tartotta látótávolságon belül a csapatot. A negyed nyolcpontos hátrányunkkal zárult (18-26).

A második szakasz Markó kihagyott hármasával, s belga kosárral kezdődött. Goree szerezte az első pontjainkat, de a vendégek továbbra is sok könnyű kosarat szereztek, így 20-36-nál ismét időt kellett kérnie vezetőedzőnknek. Sajnos ez sem segített, túl a negyed közepén Simon triplája adott egy kis kapaszkodót számunkra (25-41). A félidő hajráját Simon Zsófi triplája vezette fel, majd Vargától is beesett egy trojka, s ő zárta le a félidőt egy duplával (33-45).

Krivacevic labdaszerzés után kosárral kezdte a második félidőt. A vendégek viszont kosár plusz büntetős akcióból találtak be. A 23. percben újra tíz ponton belülre kerültünk Simon Zsófi ziccere után (39-48). Egy belga hármas, majd egy újabb kosár plusz büntetővel viszont megint meglépett a Namur (26. perc: 41-56). Markótól jött egy fontos hárompontos, de jelentősen nem tudtunk faragni a hátrányból. A negyed utolsó percére Sztepanova kipontozódott. Simon Zsófi triplájával tíz pont közelébe kerültünk megint, de két belga büntető után 65-51-es vendégelőny állt az eredményjelzőn a zárófelvonás előtt.

Török Ági harcolt ki egy kosarat, s még büntetőt is dobhatott, sikeresen. Varag Zsófi is kipontozódott, miközben a különbség megint visszahízott (33. perc: 56-71). Egy 11-2-es rohanással jeleztük, még nem adtuk fel (37. perc: 67-74). Rosszkor esett be egy namuri tripla, ráadásul két támadásunk is kosár nélkül zárult. Két és fél perccel a vége előtt Völgyi Péter még időt kért, de egyre távolabb voltunk a győzelemtől (67-79). Sajnos nem is fordult a kocka, nagyot küzdöttünk ugyan, de az első negyed első felében összeszedett hátrányt végig üldözve vereséget szenvedtünk.

Völgyi Péter: – Indiszponáltan, tompán kezdtünk, a szünet után ugyan felvettük a mérkőzés ritmusát, de nem voltunk elég precízek ahhoz, hogy megfordítsuk az eredményt.

Philip Mestdagh: – Hétről hétre meglep a saját csapatom. Nagyon boldogok vagyunk, mert rendkívül erős győri csapat ellen sikerült győznünk. Büszke vagyok a lányokra.

Simon Zsófia: – Örülök, hogy ennyi pontot dobtam, kellett már a lelkemnek, azt viszont sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, pedig verhetőnek éreztem az ellenfelet. Bízom benne, előbb-utóbb összeállunk, s behúzzuk az ilyen meccseket.