(Magyar) Nem sikerült győzni

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CMB Cargo-Saint-Amand 62-74 (16-23, 13-21, 16-6, 17-24)

Győr, Európa-kupa-mérkőzés, J csoport, 4. forduló, 200 néző. V.: Szmiljanic (szerb), Dragos-Alin (román), Barkauskas (litván).

UNI Győr: Czank, Varga Zs. 11, Simon Zs. 7/3, KRIVACEVIC 14/3, Goree 4. Cs.: Sztepanova 9/3, FIELDS 17/6, Markó, Török Á. Edző: Völgyi Péter.

Saint-Amand: Diémé 7, GARCIA 13/3, TETEMONDOVÁ 6, BRUNER 15, SULCIUTE 18/6. Cs.: Fouasseau 7/3, Mbuyamba 8, Deprez, Marie. Edző: Fabrice Fernandes.

Nem kezdtünk túl jól, 0-7-nél dobtuk első kosarunkat Varga Zsófia révén, de közben Goree gyorsan összeszedett két személyi hibát. Völgyi Péter időt is kért 2-11-es állásnál. Sokat nem változott a játék képe, 6-7 ponttal a vendégek vezettek. A negyed is 23-16-os vezetésüknél ért véget. A második szakaszt sem kezdtük jól, majdnem ugyanakkor kért időt Völgyi Péter, mint az első negyedben. Az állás 18-27 volt ekkor. A folytatásban tíz pont fölé nőtt a különbség, de Krivacevic tett róla, hogy ne maradjon így sokáig. Sajnos nem jött s fordulat, Sztepanova viszont fontos triplát dobott be (27-36). Újabb vendégkosár után Völgyi Péter megint időt kért (17. perc: 27-38). A negyed hajrája is inkább a franciáké volt, így jelentős hátrányba kerültünk a második félidőre (29-44).

Fields kosara nyitotta a harmadik negyedet, de az első percekben nem csökkent a különbség (24. perc: 33-48). Fields hármasa, majd Krivacevic duplája után a vendégek edzője kérte ki idejét (38-50). Egy perccel a negyed vége előtt visszajöttünk a meccsbe (45-50). Gyors kosárváltással kezdődött a zárófelvonás. A franciákon a fáradtság jelei mutatkoztak a harmadik negyedben, a kétperces pihenő viszont úgy fest, jót tett nekik, mert két perc alatt több pontot dobtak, mint az előző tízben. Vissza is állt a tízpontos differencia (49-59). Az utolsó négy percet mínusz tizenötről kezdtük, kezdett elmenni a hajó (52-67). Völgyi Péter ki is kérte idejét. Goree kosara jelentett reményt, de hamar válaszoltak a franciák. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a csata. Sajnos csapatunk gyengébb teljesítményt nyújtott a vártnál, így a francia együttes itt is nyerni tudott ellenünk.

Völgyi Péter: – Az indiszponált kezdés rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Utána csak futottunk az eredmény után, de ahhoz túl jó csapat az ellenfelünk, hogy fordítani tudjunk.

Fabrice Fernandes: – Jól kezdtünk, különösen a védekezésünk volt jó. Majd mikor egy kicsit közelebb jött a hazai csapat, tudtunk újítani, s megint visszaállt a különbség. Fontos győzelmet arattunk.

Krivacevic Tijana: – Nagyon csalódott vagyok, nem azt a formát mutattuk, amit tudunk. Nem tudtuk elkapni a ritmust, így a hátrányt már nem is tudtuk ledolgozni.