(Magyar) Javítani szeretnénk

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Két vereség – a Szekszárd ellen a bajnokságban, a Namur ellen az Európa-kupában – után újabb nehéz mérkőzés vár csapatunkra, de vasárnap 17 órakor a PEAC ellen győzelemmel szeretnék zárni a hetet.

„Két és fél hét alatt ez a hatodik meccsünk, melyen Európa-kupa-szintű vagy annál erősebb gárdával játszunk, célunk természetesen az, hogy kijavítsuk az előző két vereséget. Ehhez elsősorban az kell, hogy a védekezésünk összeálljon, támadásban pedig hatékonyak legyünk. Fontos, hogy a sérültek közül Czank is visszatérjen a pályára, ez nagyon fontos a rotáció szempontjából. Tiszteljük a pécsieket, de csak a győzelem az elfogadható eredmény ellenük. Számítunk a szurkolóink támogatására is, biztos lesznek megint nehéz percek a pályán, ilyenkor rengeteget jelent a játékosoknak a szurkolásuk” – mondta vezetőedzőnk, Völgyi Péter.

A két csapat eddig 13-szor mérte össze egymással az erejét a bajnokságban, ebből 10-szer mi győztünk, 3-szor a pécsiek kerültek ki győztesen. A Magyar Kupában eddig mindkét alkalommal csapatunk győzött. A legnagyobb különbségű sikereinket a 2012/13-as szezonban értük el: Győrben 18 (66-48), idegenben 25 (87-62) ponttal nyertünk, a legnagyobb verést pedig éppen tavaly mérte ránk a PEAC, a 90-60-as végeredmény minden szempontból rekord. Tavaly a bajnokságban hazai pályán 83-75-re vertük a baranyaiakat, s a Magyar Kupa-bronzmeccsén is elégtételt tudtunk venni ellenük, hiszen 71-66 lett a vége a javunkra. Bízunk benne, vasárnap a bajnokságban ismét mi örülhetünk a lefújás után.