(Magyar) Hoztuk a kötelezőt

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CMB Cargo-UNI Győr-MTK 92-53 (24-16, 24-15, 26-16, 18-6)

Győr, 100 néző. V.: Boros, Fodor, Rácz.

UNI Győr: CZANK 9, FIELDS 17/6, Török Á. 6, KRIVACEVIC 13, GOREE 21. Cs.: Markó 2, Sztepanova 8, Laklóth 5/3, Simon Zs., Varga Zs. 6, Szabó P. 5/3. Edző: Völgyi Péter.

MTK: HORVÁTH B. 14/9, Jankó, Adamecz 4, Székely-Horváth Zs. 3/3, CVITKOVIC 12. Cs.: Szabó F. 9, Zólyomi, Koch 8/6, Pál, Szabó B. 1, Wéber 2, Szeitl. Edző: Nagy Dóra.

A nemzetközi továbbjutás kiharcolása után a papírforma alapján könnyebb mérkőzés várt ránk, de sokszor az ilyen meccsek a legnezebbek. Az első negyed szerencsére nem ezt a tézist igazolta, hamar tíz pont fölé nőtt a különbség (22-11), egy 5-0-val közelebb ugyan közelebb került az MTK, de a negyed végén megnyugtató volt az előnyünk (24-16).

A második szakaszban Sztepanova szerezte az első kosarat, majd állandósult a 8-10 pontos differencia. A szakasz közepén egy vendégtripla után hat pont lett a különbség (32-26). Ennél közelebb nem jutott az MTK, sőt, Czank kosara után visszaállt a tíz pont fölötti különbség )39-28). Időt is kért a vendégek edzője. Fields hármasa után már 44-29 volt a javunkra. A félidő hajrájában sikerült még rápakolni a vezetésünkre, így megnyugtató előnnyel mehettünk pihenőre (48-31).

A második félidőt egy MTK-tripla vezette fel, amire Fields kosár plusz büntetővel válaszolt. Lendületben maradtunk, húsz pont fölé nőtt a különbség (55-34). A folytatásban sem változott a játék képe, a zárószakaszra gyakorlatilag végleg eldőlt a mérkőzés (74-47). Az utolsó tíz percben majdnem két perc kellett az első kosárig, a vendégek szerezték büntetőből, mi Czank révén két és fél perc után voltunk eredményesek. Szabó Petra szép kosárral szállt be, Goree révén pedig meglett a 80. pontunk is (80-50), amit a vendégek időkérése követett. Szabó Petra elkapta a fonalat: egy triplát dobott, majd Goree növelte az előnyt.

A kemény sorozat közepette jól jött a könnyebb győzelem, ami teljes mértékben megérdemelt volt.

Völgyi Péter: – Végig komolyan vettük a mérkőzést, melyen folyamatosan őröltük fel ellenfelünket.

Nagy Dóra: – Huszonöt percig nagyjából tartottuk a lépést a sokkal jobb erőkből álló győri csapattal, utána elfáradtunk, szétesett a védekezésünk, s támadásban sem tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna.