(Magyar) Győzelem némi izgalommal

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CMB Cargo-UNI Győr-PEAC 69-65 (17-10, 20-16, 19-15, 13-24)

Győr, NB I-es mérkőzés, 200 néző. V.: Földházi, Benczur, Varga-Záray.

UNI Győr: CZANK 10/6, Fields 7, Török Á., KRIVACEVIC 14/3, Goree 10. Cs.: Markó, SIMON ZS. 12/6, SZTEPANOVA 10, Varga Zs. 6, Szabó P., Edző: Völgyi Péter.

PEAC: Mandic 4, Tenyér, RAKSÁNYI 14/6, IMOVBIOH 20, Vucurovic. Cs.: ROBERSON 17/15, LICSKAI 10/6, Szücs L., Szücs R. Edző: Gabriel Carrasco.

Jól kezdtük a mérkőzést, a negyed közepén 9-4-re vezettünk. A folytatásban egy pécsi kosarat leszámítva percekig nem talált be egyik fél sem a gyűrűbe. A csendet a vendégek törték meg előbb, majd a vezetésért is támadhatott a Pécs, de helyette szerencsére mi dobtunk kosarat. Goree után Krivacevic is eredményes volt, jött a pécsi időkérés. Szerencsére megint mi dobtunk kosarat (15-8). A negyed legvégén egy-egy kosár esett mindkét oldalon (17-10).

A második szakaszt Varga Zsófi duplája vezette fel, amire Roberson triplával válaszolt. Ismét megakadtunk támadásban, de Goree fontos pillanatban szerzett szép kosarat (23-16). A negyed közepénél egy újabb pécsi tripla után már csak kettővel vezettünk (23-21). Fields büntetői nagyon kellettek, Raksányié a túloldalon kevésbé. Raksányi egy hármast is beemelt, egy pontra felhozva csapatát, Sztepanova duplája és Czank hármasa után időt kért a pécsi edző (19. perc: 32-26). Fields kosár plusz büntetője után megint megnyugtató volt az előny, Simon Zsófi labdaszerzése után pedig tíz pont fölé nőtt a különbség a szünetre (37-26).

A félidő első kosara is Simon Zsófiáé volt, ráadásul triplát ért. Majd nem sokkal utána ismét a félkörön kívülről talált be (43-28). A negyed közepéhez érve tíz ponton belülre kerültek a vendégek, amikor Krivacevic dobott egy hármast, Fields pedig végignyargalt a pályán, s úgy dobott ziccert. Jött is a pécsi időkérés (50-36). Állandósult a különbség, sőt, egy perccel a negyed vége előtt 56-38-ra vezettünk. A szakasz hajráját egy triplával ugyan megnyerte 3-0-ra a PEAC, de így is tisztes távolságban voltunk az utolsó felvonás előtt (56-41).

Sztepanova kosarával növeltük előnyünket, az első két percben ez az egy kosár született a negyedben. A folytatásban sem szórták meg magukat a csapatok, ami jó volt, mert nem tudtak közelebb kerülni hozzánk a vendégek (36. perc: 62-45). Egy 6-0-ás baranyai roham láttán Völgyi Péter kért időt. Licskai, majd Roberson triplájával hosszú idő után ismét tíz ponton belül volt a PEAC, megint időt kért Völgyi Péter (62-57). Simon Zsófi hosszú kosárcsendet tört meg, a legjobbkor. Bár végig kézben volt a meccs, a végén hagytuk felzárkózni a PEAC-ot, így végül nagy izgalmak közepette sikerült megnyerni a mérkőzést.

Völgyi Péter: – Ezúttal a védekezésünk működött jobban. A végén már megnyert találkozót tettünk magunk számára izgalmassá.

Gabriel Carrasco: – Hullámzó volt a védekezésünk, ennek köszönhetően kerültünk nagyobb hátrányba. A végén fel tudtunk zárkózni, de az utolsó percekben már nem sikerült fordítani. Ennek ellenére a csapatnak volt tartása, s megmutatta, hogy tud kosárlabdázni.