(Magyar) Fájó vereséget szenvedtünk

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CMB Cargo-UNI Győr-Szekszárd 74-79 (26-25, 22-20, 12-16, 14-18)
Győr, NB I-es mérkőzés, 300 néző. V.: Pálla, Farkas, Vida.
UNI Győr: CZANK 14/6, Fields 15/3, Török Á. 5/3, KRIVACEVIC 13, Goree 4. Cs.: VARGA ZS. 17/9, Markó 5/3, Sztepanova 1. Edző: Völgyi Péter.
Szekszárd: Studer Á. 6/3, OBLAK 21/6, Gereben 5, Mansaré 6, McCall 7. Cs.: KRNJIC 17, Bálint 8/6, Erkic 2, THEODOREÁN 7/3. Edző: Zeljko Djokic.

Az első negyed elején rendre a Szekszárd vezetett, az 5. percben Czank kosara után volt először nálunk az előny (10-9). Czank lendületben maradt, fontos triplát emelt be (15-11). Két és fél perccel a vége előtt ismét egyenlő volt az állás (19-19), de Czank ismét a hárompontos vonalon kívülről volt eredményes. Markó is távolról talált be, így megint elmentünk öt ponttal (26-21). A pontban gazdag negyed végül 26-25-ös vezetésünknél zárult.
Szekszárdi kosárral kezdődött a második tíz perc, majd Bálint triplát dobott (26-30). Goree büntetőből szerezte a szakaszban az első pontjainkat, Krivacevic meg kiegyenlített. Nem bírtak egymással a csapatok, a 15. percben 34-34-et mutatott az eredményjelző, Völgyi Péter pedig kikérte idejét. Fields szó szerint kiharcolt magának egy kosarat, így ismét előnybe kerültünk, de hamar jött az egyenlítés. Felváltva vezettek a csapatok, a félidő hajrájában nekünk jött ki jobban a lépés, s hárompontos vezetéssel mehettünk az öltözőbe (48-45).
Varga Zsófia kezdte a pontgyártást a fordulást követően, majd Krivacevic folytatta. Nem tudtunk megnyugtató előnyt kovácsolni ebből, mert a szakasz közepénél háromra feljött a Szekszárd (25. perc: 52-49), majd egy triplával ki is egyenlített. Völgyi Péter időt is kért. Varga Zsófia volt hidegvérű a büntetőknél, s egy hármast is beemelt, így megint vezettünk. Török Ági is fontos pillanatban dobott kosarat a félkörön kívülről (28. perc: 60-56). A szekszárdiak ismét visszakapaszkodtak, s fél perccel a negyed vége előtt fordítottak (60-61).
Az utolsó felvonásban Fields másfél perc után szerezte az első kosarat, hamar jött a válasz a túloldalon, sőt, három ponttal ellépett a Szekszárd (62-65). Studer triplája nem jött jókor, majd eladtuk a labdát, amiből újabb hármast dobott a Szekszárd (64-71). Völgyi Péter kért időt megint. Fields két szép kosarával két pontra jöttünk fel (69-71). Varga is kintről volt eredményes, de ismét gyorsan válaszoltak a vendégek (72-75). Több egyenlítési kísérlet után Oblak eldöntötte. Csapatunkon kijött az elmúlt másfél hét erőltetett menete, s a csütörtökon megsérült Simon Zsófia is nagyon hiányzott a rotációból, s a második félidőben Czank bokasérülése is nehezítette a dolgunkat, bár irányítónk az utolsó negyedben vissza tudott menni a pályára, s kosarat is szerzett.

Völgyi Péter: – Az első félidő a támadásról szólt, abban mi voltunk kicsivel jobbak. A másodikban a védekezés dominált, ebben egy kevéssel alulmaradtunk, de ami jobban fáj, hogy újabb játékost veszítettünk el sérülés miatt.
Zeljko Djokic: – Új, fiatal csapat vagyunk, még idő kell, hogy összeérjünk, de ez a nagyszerű győzelem mutatja, hogy jó csapat leszünk.