(Magyar) Biztos továbbjutást érne a győzelem

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Csütörtökön 20.30 órakor a belga Namur otthonában lép pályára csapatunk, a CMB Cargo-UNI Győr. Az Európa-kupa csoportkör utolsó fordulójában dől el, sikerül-e továbbjutnunk. Ehhez elsősorban az kell, hogy nyerjen a csapat, de akár vereséggel is továbbléphetünk. A lebonyolítás szerint a tíz csoportból az első két helyezett, valamint az A–E és az F–J csoportokból a két-két legjobb harmadik jut tovább. A jelenlegi állás szerint a győriek ötösében (ez az F–J kvartetteket jelenti) úgy áll a helyzet, hogy egy siker esetén biztosan bent lesz a gárda a két legjobb harmadik között. Ha viszont még sem sikerülne győzni, akkor sem reménytelen a helyzet. Ami még biztos, hogy mi játszunk a legkésőbbi időpontban, így a kezdésre nagyjából kitisztul a kép a továbbjutás esélyeiről.

„Nem számolgatni szeretnénk, s azt figyelni, a többi csoport miként alakul. A sorsunk gyakorlatilag a saját kezünkben van, ha győzünk, nincs miről beszélni. Ezzel a céllal vágunk neki a mérkőzésnek. Nem lesz könnyű dolgunk, mert ellenfelünk kellemetlen csapat, igazi ötös center nélküli játékot játszik, kívülről és belülről is nagyon jól dobnak a játékosai. A győri odavágón Williams élt nagyon, így az ő semlegesítése kulcsfontosságú lesz. Sajnos az első meccsen hagytuk, hogy a belgák »megöljék« a játékunkat, most azt szeretnénk elérni, hogy rájuk erőltessük az akaratunkat. Fontos, hogy Laklóth Anna napról napra éri utol magát, bízom benne, a Namur ellen még többet tehet hozzá a csapat teljesítményéhez, mint a diósgyőri bajnokin. Siettetni ugyanakkor nem szeretnénk semmit, ám az mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy nagyjából ez lesz idén az első olyan meccsünk, ahol teljes kerettel tudunk kiállni” – mondta vezetőedzőnk, Völgyi Péter.