Első hazai meccsünkön a bajnoki címvédő az ellenfél

Vasárnap 17 órakor rendezik a győri egyetemi csarnokban a CMB Cargo-UNI Győr–Sopron Basket mérkőzést a női NB I-ben.

Vezetőedzőnk, Völgyi Péter így várja a mérkőzést: „Első hazai meccsünkön rögtön a legerősebb hazai riválist fogadjuk, mely remek rajtot vett az Euroligában. Ez nem lepett meg, a soproniak nagyon erős csapatot hoztak össze, céljuk a továbbjutás az Euroliga-csoportjukból. Ha eredményesen akarjuk felvenni velük a versenyt, akkor negyven percen keresztül fegyelmezetten kell játszanunk, s meg kell akadályoznunk a gyors leindításaikat, hogy a rendezetlen védelem ellen könnyű kosarakat szerezzenek. Ehhez egyénileg és csapatszinten is a legjobbat kell nyújtanunk” – mondta Völgyi Péter, a győriek vezetőedzője.

 

Krivacevic volt csapata ellen

Nyári szerzeményünk, Krivacevic Tijana legnagyobb sikereit a Sopronnal ért el. A válogatott kosaras közel tíz év után játszik magyar csapattal volt klubja ellen.

„Valóban nem mostanában fordult elő ilyen, kicsit biztosan furcsa lesz. Az is biztos, rendkívül nehéz dolgunk lesz, a Sopron nagyon erős, de ők sem verhetetlenek. Ehhez viszont száz százalékot kell mindenkinek nyújtania, s olyan hibákat nem követhetünk el, mint szerdán Franciaországban. Annak a meccsnek a komoly pozitívuma, hogy rossz játékkal is alig kaptunk ki. Bízom benne, már most vasárnap sokkal jobbak leszünk. Úgy gondolom, ellenfelünkön lesz nagyobb nyomás, mert azért őket tartják esélyesnek többen, de mi szeretnénk győzelemmel lejönni a pályáról idei első hazai meccsünkön” – fogalmazott a játékos.